Verhit een scheutje olie in een grotere koekenpan of hapjespan. Bak de paprika, prei en knoflook voor 3 minuten samen met de gerookte paprikapoeder, paprikapoeder, chilivlokken, peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.
Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de suiker en laat de saus onafgedekt 15 minuutjes pruttelen. Voeg vlak voordat de saus klaar is een flinke hand grof gehakte basilicum toe en roer dit door de saus.
Kook ondertussen de pasta gaar in ruim kokend water samen met het bouillonblokje. Giet de pasta af en meng door de saus.
Serveer de pasta met geraspte kaas naar keuze en eventueel nog een beetje verse basilicum.
Eet smakelijk!
TIP: wil je dit gerecht vegan of lactosevrij eten? Gebruik dan plantaardige geraspte kaas. TIP: ook lekker is om geraspte Grana Padano, Parmezaan of blokjes mozzarella te gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!