Kip stoof in kruidige tomatensaus met pasta

KokenKoken
Kip stoof in kruidige tomatensaus met pasta
Deel met je vrienden:

Wil je eens een andere soort pastasaus eten? Maak dan deze kip stoof in kruidige tomatensaus eens klaar. Deze stoof is namelijk ontzettend lekker om met pasta te eten. De stoof is ook nog eens simpel om te maken en zit bomvol smaak!

Voordeel van deze stoof is dat zowel Beaudine als Amaranthe een groente eten die ze normaal gesproken niet zo lekker vinden. Namelijk aubergine! Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de aubergine tegenwoordig schil. Vaak vinden ze namelijk de schil toch een beetje te taai en daardoor eten ze het niet. In deze kip stoof word de aubergine heel mooi zacht en merken ze niet eens dat ze deze groente aan het eten zijn. Ook voeg ik nog courgette toe. Dit is samen met andijvie één van mijn persoonlijke favoriet qua groente.

Lust jij nu allebei deze groenten niet? Geen probleem uiteraard. Gebruik gewoon een groente de je wel lekker vindt. Je zou bijvoorbeeld ook paprika, champignons of wortel kunnen toevoegen. Wil je voor helemaal simpel gaan? Gebruik dan een zak kant en klare Italiaanse wokgroenten uit de supermarkt.

recept kip stoof in kruidige tomatensaus met pasta

kip stoof in kruidige tomatensaus met pasta

kip stoof in kruidige tomatensaus met pasta

deze kip stoof in kruidige tomatensaus met pasta is heel simpel te maken en kan je ook doordeweeks eten
4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: kip, kip stoof, kruidige tomatensaus, pasta, stoof, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 55 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijfilet in stukjes gesneden (niet te klein)
  • 1 aubergine in blokjes gesneden (eventueel schil verwijderen)
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd (grote ui anders twee kleinere uien)
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 milliliter rode wijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke eetlepel gebruiken
  • 1 theelepel pul biber of chilivlokken
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 citroen rasp nodig
  • olijfolie
  • roomboter
  • 200 milliliter ketchup

Instructies

  • Meng de kip met 4 el olijfolie, de balsamico azijn, gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber (chilivlokken), peper, zout, geraspte knoflook en rasp van een 1/2 citroen. Laat de kip minimaal een uur marineren. (hoe langer hoe lekkerder)
  • Verhit in een stoofpan een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak de kip in porties rondom goudbruin aan en haal de kip uit de pan. Bak in het overgebleven braadvet de uien met de courgette en aubergine voor ongeveer 2 minuten. Leg de kip terug in de pan (met vocht wat op je bord ligt) samen met de tomatenblokjes, wijn, ketchup en suiker. Roer alles goed door en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
  • TIP: ik doe het eerste half uur de deksel op de pan en daarna haal ik de deksel ervan af. De kip kan ook langer opstaan. Eigenlijk hoe langer hoe lekkerder…..zet alleen na 40 min dan het vuur echt heel laag.
  • Kook vlak voordat je wilt gaan eten de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Meng de pasta door de kip stoof. Serveer met geraspte kaas.

TIP 1: gebruik in plaats van gewone spaghetti een volkoren spaghetti/pasta en in plaats van extra belegen kaas een 30+ kaas of Parmezaanse kaas. Op die manier maak je deze maaltijd toch een stukje gezonder.

Tip 2: wil je liever geen rode wijn gebruiken in de stoof? Vervang dan de wijn voor eventueel groentebouillon of alleen water.

kip stoof met pasta

Deze stoof is niet alleen lekker met spaghetti maar ook met iedere ander pastasoort. Ook erg lekker is om er friet met mayo bij te serveren. Maar ja….zoals je weet eet ik het liefst alles met friet en mayo. In de stoof gaat ook balsamico azijn. Ik ben zelf niet zo’n liefhebber van balsamicoazijn omdat ze vaak behoorlijk zuur van smaak zijn. Althans vind ik dan. Deze balsamico van Mazetti is gelukkig niet zo zuur en is ook lekker om over een salade te drizzelen 😉 Wat een woord eigenlijk “drizzelen”….maar kom er even niet op hoe ik het dan moet uitleggen. De azijn soweiso bij de Appie verkrijgbaar.

Andere lekker stoofvlees recepten zijn: stoofvlees in ketjap saus, ajam smoor of de stoof van varkenswangen met wijn en pompoen

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.