Simpel, lekker en mega snel klaar! Deze pasta met Boursin en spekjes is een absolute favoriet bij de kids thuis. Als het aan Amaranthe ligt eten we dit iedere dag wel 🙂
Eigenlijk is het belachelijk dat ik in 4 jaar bloggen dit recept nog niet eerder gedeeld heb. Maar ja….eigenlijk kan je het ook niet echt een recept noemen zo simpel is dit!
Pasta Boursin
In deze pasta gaan verder geen groentes maar uiteraard kan je dit naar eigen smaak wel doen. Zelf serveer ik bij dit gerecht graag gegrilde groenten uit de oven erbij.
Gewoon groente naar keuze in een ovenschaal doen, besprenkelen met extra vierge olijfolie, snuf gedroogde oregano, snuf peper, snuf zeezout, snuf chilivlokken en dan 20 tot 30 minuten op 190 graden bakken. Easy Peasy toch!
TIP: wil je deze pasta gezonder eten? Gebruik dan een volkoren pasta.
recept pasta met Boursin en krokante spekjes
Pasta met Boursin en spekjes
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze
- 1 kuipje Boursin ik gebruikte een kuipje zacht en romig van 125 gram
- 125 milliliter slagroom
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode ui gesnipperd
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 1 groente bouillonblokje
- extra vierge olijfolie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snufje pul biber of chilivlokken
Instructies
- Kook de pasta gaar in een grote pan met water en het bouillonblokje. Giet de pasta af. Maak ondertussen de saus met Boursin en spekjes.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en bak de spekje met de uien en de knoflook tot de spekjes krokant zijn. Voeg dan het kuipje Boursin en de slagroom toe en laat even kort pruttelen. De saus dikt dan iets in. Schep de gekookte pasta erdoorheen en breng op smaak met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en eventueel nog een snufje zout en pul biber (chilivlokken).
- TIP: blijft de saus te dun naar je zin, voeg dan een heel klein beetje bloem toe.
De tijd van het recept is exclusief de tijd van het maken van de gegrilde groenten uit de oven. Reken er dan 10 minuten bij op en start met het maken van de groenten.
TIP: ook erg lekker is mijn spaghetti Boursin met verse worst. Deze variant is een stuk kruidiger van smaak door de toevoeging van paprikapoeder en kerriepoeder.
simpele pasta met kruidenroomkaas en spekjes
Wat kan simpel eten toch echt ongelofelijk lekker zijn. Deze pasta met Boursin is ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd maar kan ook prima in het weekend gegeten worden.
Stokbroodje erbij, wijntje erbij…frisdrank of water met verse kruiden en fruit kan natuurlijk ook…. en je hebt echt een zalige uitgebreide maaltijd.
Gebruik voor de gegrilde groente uit de oven verschillende soorten groentes die jij lekker vindt.
TIP: in plaats van spekjes kan je ook blokjes gerookte kip gebruiken. Liever vegetarisch eten? gebruik dan vegetarische spekjes.
Andere lekkere pasta recepten
Tagliatelle met verse worst, spaghetti met gehakt in pittige tomatensaus of maak eens de pasta met prei en krokant gebakken spekjes.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.