Kip Siam zelf maken a la Knorr wereldgerechten

KokenKoken
Kip Siam zelf maken a la Knorr wereldgerechten
Deel met je vrienden:

Vroeger was de kip Siam van Knorr wereldgerechten een favoriet bij ons. Nu ben ik absoluut niet tegen het koken uit pakjes maar dit is een gerecht wat je echt prima zelf kunt maken. Het voordeel natuurlijk van zelf maken is dat je de smaken helemaal naar wens kunt aanpassen. Ik gebruik voor dit recept gewoon een zak kant en klare Thaise wokgroenten maar je kunt alle soorten groenten gebruiken die jij lekker vindt. Het voordeel van een zak voorgesneden groenten is dat het lekker snel is. Daarbij ben je echt wel goedkoper uit, dan wanneer je alle groenten los moet gaan aanschaffen. Wij eten deze Thaise kip Siam graag met rijst maar met noedels of bami is het gerecht ook erg lekker.

Recept kip Siam

kip siam

Kip Siam

kip siam maken zonder pakjes en zakjes
4.65 van 14 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Trefwoord: cashewnoten, kip, kip siam, Knorr Wereldgerechten, rijst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet in kleine stukjes gesneden
  • 1 zak wokgroenten 400 gram naar keuze
  • 300 gram rijst
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 stuks bosui fijngehakt
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 2 eetlepels oestersaus flinke eetlepels
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel bruine suiker flinke theelepel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 gram gebrande en gezouten cashewnoten +extra voor garnering
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 100 milliliter lauwwarm water

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Maak ondertussen de kip Siam klaar: Meng in een schaaltje de oestersaus, ketjap manis,sambal badjak, bruine suiker, sojasaus en 125 milliliter lauwwarm water. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote wok of hapjespan. Fruit de uien met de gember, knoflook, paprika en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe en bak dit rondom goudbruin en gaar. Voeg de zak wokgroenten toe en bak dit kort mee. (wij houden van bite dus ik bak het echt maar kort mee) Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar. Meng 1 el maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit aan de saus toe. Laat eventjes mee pruttelen. Vervolgens voeg je de cashewnoten toe en dit schep je goed door de saus.
  • Serveer de rijst met de kip Siam en bestrooi eventueel met fijngehakte bosui en extra cashewnoten. Ook lekker uiteraard met kroepoek.

Meestal wordt aangeraden om voor dit recept ongezouten en ongebrande cashewnoten te gebruiken. Wij vinden het echter veel lekkerder om gezouten cashewnoten te gebruiken. Ook een lekker recept met cashewnoten zijn mijn pittige Chinese kip wraps of de kip cashew met noedels, paksoi en bosui.

kip met cashewnoten en rijst

kip siam

Dit ziet er toch wel ontzettend kleurrijk uit. Lekker veel groenten in een zoet-pittige saus. Zo is het geen straf om gezond te eten. Al zullen sommige mensen dit misschien niet per se als gezond bestempelen. Voor mij doen is dit gerecht echt mega gezond 😉

kip siam met rijst

De vorige kreeg ik helaas kritiek op mijn Surinaamse nasi dat ik niet de juiste rijst gebruikt had. Pandan rijst, Basmati rijst, Zilvervliesrijst, Notenrijst…..eet wat jij lekker vindt.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.