In de zomer eten wij bijna iedere week wel een keertje pizza. Ik maak dan (bijna) altijd zelf het pizzadeeg en uiteraard maak ik dan ook zelf de pizzasaus. Nu ga ik met dit recept zeker niet prediken dat deze pizzasaus een “echte” Italiaanse saus is. Dat is het namelijk absoluut niet! Daarom heet de titel ook pizzasaus, Familie over de Kook style! Deze tomatensaus voor op de pizza is namelijk behoorlijk kruidig en pittig. Ik maak gebruik van diverse specerijen die denk ik niet in een standaard pizzasaus zitten. Meestal maak ik deze saus maar ik maak ook weleens andere tomatensauzen voor op onze pizza. Als jullie het leuk vinden, dan wil ik deze ook wel met jullie delen.
Recept pizzasaus
kruidige en pittige pizzasaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 blikje tomatenblokjes
- snuf zwarte peper
- snuf zeezout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 flinke theelepel gedroogde oregano
- 1 flinke theelepel sambal badjak
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel suiker of meer als je een zoetere saus wilt
- scheut olijfolie extra vierge
Instructies
- Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een koekenpan. Zet deze op middelhoog vuur en verwarm de saus tot deze kookt al roerend. Zet het vuur lager en laat 3 tot 5 minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Wil je echt een dikke saus, laat hem dan langer pruttelen. Giet er vervolgens een scheutje olijfolie extra vierge overheen.
TIP: wil je een gladde saus? zet dan even de staafmixer in de saus om de tomatenstukjes zo fijn mogelijk te pureren.
Pizzasaus Familie over de Kook style
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-prei-roomsaus-en-spek/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-tonijn-en-spinazie-30-minuten-op-tafel/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-roomsaus-courgette-champignons-en-spek/” target=”_blank”]