kip in kruidige tomatensaus: curry style!

kip in kruidige tomatensaus: curry style!
Deel met je vrienden:

Ik had dit keer geen idee hoe ik het recept van deze kip in kruidige tomatensaus moest gaan noemen. Het was namelijk de bedoeling dat ik curry Jalfrezi ging maken. Helaas bleken mijn paprika’s helemaal beschimmeld van binnen….ahhhhh ik kan daar dan zo de balen over in hebben. Gelukkig laat ik me niet 1, 2, 3 uit het veld slaan, dus heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven. Vandaar dus ook de naam kip in kruidige tomatensaus curry style! Gelukkig was het wel echt super lekker geworden en ook de toevoeging van de doperwten geeft een lekkere smaak aan de saus/curry. Inmiddels heb ik wel al een keertje de curry Jalfrezi gemaakt, dus dat recept houd je nog tegoed. Ook een lekkere curry is de Thaise curry met kip, ook deze curry is met 30 minuten klaar.

Recept kip in kruidige tomatensaus

kip in kruidige tomatensaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 700 gram Kippendijen grotere stukken gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2,5 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • snuf peper en zout
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gemalen korianderpoeder
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 3 centimeter gember geschild en geraspt
  • 1 limoen
  • handje verse koriander fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 20 gram gesmolten roomboter
  • scheut olijfolie
  • 300 gram rijst
  • 200 gram diepvries erwtjes
  • hand gezouten pinda's

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng in een mengkom de kip met 2,5 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder en een flinke snuf gemalen zwarte peper. Verhit de roomboter en een scheutje olijfolie in een wok/hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin aan. Voeg het blikje tomatenblokjes toe samen met een snuf zout, 2 tl komijnpoeder en 2 tl gemalen koriander poeder. Roer alles goed door en leg de deksel (niet helemaal gesloten) op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Voeg dan naar smaak limoensap toe, 200 gram diepvries erwtjes en breng op smaak met peper en/of zout. Zet het vuur nu hoger en laat zonder deksel op de pan de kip nog 5 minuten zachtjes koken. (vergeet niet te roeren) Bestrooi met de vers gehakte koriander en gezouten pinda's.

 

kip in kruidige tomatensaus curry style

kip in kruidige tomatensaus lijkt op kip curry
Soms zijn de gerechten die per ongeluk ontstaan misschien wel het lekkerst!
kipcurry, kip in kruidige tomatensaus met wilde rijst
Deze kruidige kip in tomatensaus, wat eigenlijk meer een soort curry is, aten wij met wilde rijst. Ik probeer iets meer balans in ons eten aan te brengen. (de kilo’s vliegen er namelijk momenteel aan) Normaal gebruikte ik altijd normale “witte” rijst, maar dit is echt veeeeeel lekkerder. Ik haat diëten maar zo af en toe gezondere keuzes maken kan natuurlijk geen kwaad 😉
frisse yoghurtdip met chilivlokken, limoen en koriander
Tadaaa!!! Uiteraard serveerde ik deze maaltijd met mijn favoriete frisse yoghurtdip. Deze dip gaat echt nooit vervelen!!

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker