Familie over de Kook en wijn van de maand

Familie over de Kook en wijn van de maand

Wauw, wat gaan Jan Willem en ik iets super leuks en ook spannends doen! De komende maanden komt er 1 keer per maand een recept online met een passende wijn van de maand. Wees gerust, dat is natuurlijk niet het enige recept wat online komt. Het is alleen wel een nieuw onderdeel op Familie over de Kook.

Wijn van de maand

Jan Willem en ik drinken heel graag wijn. Ik heb er, zeg ik eerlijk, niet heel veel verstand van. Ik proef zeker wel bepaalde “tonen” maar heel veel verder gaat mijn kennis (nog) niet. Jan Willem daarentegen heeft wel wat kennis over wijn. Zijn vader zit in de cognac en van kleins af aan heeft hij Jan Willem “leren” proeven. Zowel qua cognac als wijn en ja wijn kan je echt leren proeven. Omdat wij dus graag wijn drinken, vinden wij het ook erg leuk om meer te leren over wijn. Hier gaan zowel Jan Willem als ik ons de komende tijd mee bezig houden. Graag willen wij jou, op een leuke en laagdrempelige manier, ook meer kennis laten opdoen over wijn. We gaan niet alleen recepten maken met wijn maar ook weetjes delen. Weetjes als bijvoorbeeld “hoe lang kan je een open fles wijn bewaren”, “wat is nu precies wijn met kurk” maar ook “welke soorten wijn passen het beste bij een borrelplank”. Dit allemaal gaan wij niet alleen doen maar met behulp van Tom, die werkt bij de Wijnzaak bij ons in Hoofddorp.

wij houden heel erg van wijn en we kunnen niet wachten om de komende tijd hiermee aan de slag te gaan.

De Wijnzaak: passie voor wijn

Tom is een klant bij ons in de Barbershop en volgt ons ook al heel lang met de blogs. Eerst alleen B4men en nu ook Familie over de Kook. Omdat hij weet dat wij graag wijn drinken, vroeg hij of wij weleens onze wijn kochten bij de Wijnzaak. Ehm nee! De Wijnzaak is toch geen winkel maar een groothandel? Dat is wat wij namelijk altijd dachten als we er langs reden. En we reden er wat langs! De wijnzaak zit namelijk op een industrieterrein vlakbij de Gamma en Karwei. Laten wij daar nu net kind aan huis zijn ๐Ÿ˜‰ Omdat Tom deze reactie dus heel vaak te horen kreeg, leuk het ons allemaal een leuk en vooral lekker idee om te kijken of we dat kunnen veranderen. De Wijnzaak levert ons de wijn om te proeven en/of om mee te koken en wij verwerken dat in een recept/artikel. Een win-win situatie voor beide partijen. Tevens kan Tom en de Wijnzaak ons meer leren over alle wijnen. Het is dus geen betaalde samenwerking maar echt een informatieve samenwerking. Mocht je nu niet in Hoofddorp wonen maar toch nieuwsgierig zijn naar de wijn van de maand (of andere wijnen), je kan de wijn eventueel ook via hun webshop bestellen.

Vraag maar raak

Wij hebben ontzettend veel zin om hiermee aan de slag te gaan en hopelijk ga jij het ook heel leuk vinden om meer over wijn te leren. Zijn er dus vragen die je hebt over wijn? Stel ze ons! Dan gaan wij ermee aan de slag ๐Ÿ™‚