Pizzadeeg zelf maken: basisrecept!

Pizzadeeg zelf maken: basisrecept!
Deel met je vrienden:

Veel mensen zien op tegen het zelf maken van hun eigen pizzadeeg. Dit is eigenlijk heel erg jammer want het is echt in een mum van tijd klaargemaakt. Als je eenmaal een keertje je eigen pizzadeeg gemaakt heb, dan wil je nooit meer die kant en klare pizzabodems uit de supermarkt. Vaak smaken deze nergens naar en zitten er (te)veel E-nummers in. Als je zelf je pizzadeeg maakt dan heb je maar een paar ingrediënten nodig die je vaak standaard wel in huis hebt. De enige pizzabodem uit de supermarkt die wij weleens kant en klaar halen is die van Magioni. Ik heb hier al eerder een pizza recept van op Familie over de Kook gezet, namelijk een Mexicaanse Pizza

Zelf pizzadeeg maken is echt niet moeilijk      

Pizzadeeg zelf maken basisrecept

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 2 theelepels suiker
  • 150 milliliter water Lauwe warm, zeker niet te warm voor het gist.
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de bloem met het zeezout, zwarte peper en suiker
  • Maak een kuiltje op een werkblad of in een mengkom en leg in het kuiltje 1 el gedroogde gist
  • Giet er de extra vierge olijfolie overheen en meng beetje bij beetje het water erdoorheen
  • Kneed het deeg minimaal 5 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt
  • Vet een mengkom in met olie en leg hier het pizzadeeg in
  • Dek de mengkom af met folie en laat 30 minuten op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is
  • Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even goed door
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte
  • Beleg met alles wat je maar lekker vindt en bak of in een voorverwarmde oven 250 graden voor 5 minuten of bak ze op de BBQ....is eigenlijk het lekkerst!

Hoe moet je een pizza bakken

Je kan ervoor kiezen om de pizza in de oven te bakken. Verwarm dan de oven op 250 graden hetelucht en bak de pizza 3-5 minuten tot de kaas gesmolten is en de randen van de pizza lekker knapperig zijn. Dit kan per oven verschillend zijn qua tijd.

Je kan ook de pizza op de BBQ bakken….wat eigenlijk het lekkerst is. De tijd hoelang de pizza dan op de BBQ moet, is ook weer heel erg afhankelijk van wat voor soort BBQ je hebt. Wij hebben een Big Green Egg en hier ligt de pizza op een speciale pizzasteen voor ongeveer 5 minuten. We bakken hem altijd eerst 3 minuten met bakpier op de pizzasteen (tegen het zwart worden van de onderkant) en de laatste 2 minuten gaat hij direct op de steen. 

TIP 1: Je kan een pizzasteen ook gebruiken in de oven

Tip 2: Pizza’s bakken is ook super leuk om samen met de kinderen te doen…binnenkort komt er een pizza recept voor de kids

                            Eet Smakelijk!