Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur

Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur

Deze Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur zijn heerlijk om met de lunch te eten maar kunnen ook prima als avondmaaltijd. Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor alle recepten op Familie over de Kook. Dit recept is een voorbeeld van mijn hersenspinsels en hoe een recept tot stand kan komen. De pittige dipsaus die ik gebruikt hebt bij deze Koreaanse kip wraps, is geïnspireerd op de dip die ik gemaakt heb voor bij de Mexicaanse Burritos. Het idee van Koreaanse wraps komt van de HelloFresh site en de marinade van de kip is een combinatie van dat recept en mijn Thaise biefstuk. Zo krijg je een compleet ander gerecht waar je weer opnieuw mee kan experimenteren. Whahaha dus binnenkort kan je nog meer varianten verwachten 🙂

recept Koreaanse kip wraps

Recept Afdrukken
Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Koreaanse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
Ingrediënten
KOMKOMMER IN ZUUR
KRUIDIGE DIPSAUS
OVERIGE INGREDIËNTEN
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Koreaanse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
Ingrediënten
KOMKOMMER IN ZUUR
KRUIDIGE DIPSAUS
OVERIGE INGREDIËNTEN
Instructies
  1. Meng de kip met de knoflook, rode peper, gember, sojasaus, limoenrasp, (geen sap) honing, peper en een scheutje olijfolie. Laat dit eventjes kort marineren.
  2. Maak ondertussen de kruidige saus door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Zet dit afgedekt in de koelkast tot gebruik. Maak tevens alvast de komkommer in zuur. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommer en meng dit met de sushi azijn, suiker en snuf zout. (ik gebruik sushi azijn omdat ik dit lekkerder van smaak vind) Roer af en toe de komkommer even door elkaar, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip hierin goudbruin en gaar. Gebruik niet teveel marinade met het bakken. Je wilt dat de kip knapperig wordt. Verwarm ondertussen de wraps kort in een droge koekenpan en houdt ze warm met aluminiumfolie.
  4. Smeer de wraps in met een laagje van de geprakte avocado. Leg hierop witte kool, wortel, de kip, komkommer in zuur en een klodder van de kruidige dip. Bestrooi eventueel met wat grof gehakte koriander. Rol eventueel de wraps op.
  5. TIP: ik gebruik vanwege de tijd gewoon voorgesneden witte kool en wortel. Gemak dient de mens toch....?
Deel dit Recept

De reden dat ik overigens voor kip gekozen heb, is omdat dit een stuk goedkoper is dan biefstuk. Wanneer Jan Willem en ik samen eten, dan gebruik ik wel graag biefstuk. Whahaha sorry kinderen 😉 De wraps moeten natuurlijk wel goed gevuld worden en aan een klein stukje biefstuk per persoon hebben wij niet genoeg. Je kan in dit recept dus prima de kip vervangen voor biefstuk. Is het recept nog sneller klaar, dat is dan wel weer een voordeel.

koreaans geïnspireerde wraps met komkommer in zuur

recept Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur en pittige dipsaus

Echt een feestje om te eten zijn deze Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur, wortel, witte kool en avocado. Het pittige van de kip in combinatie met alle frisse smaken, ideaal voor op een warme dag. Gezond eten kan echt heel lekker zijn. Deze wraps kan je namelijk zonder schuldgevoel eten!

recept Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur en salade

Ik serveer zelf de dipsaus liever los erbij. Iedereen kan dan zelf kiezen hoeveel saus ze op de wraps willen doen. Ik doe zelf altijd lekker veel….de dip is namelijk echt heel lekker.