Komkommer en wortel in zuur

Komkommer en wortel in zuur

Komkommer en wortel in zuur. Dit bijgerecht is fris van smaak. Zelf maken is heel erg simpel, snel en is heerlijk bij diverse maaltijden.

komkommer en wortel in zuur

Zoetzure komkommer met wortel

Deze frisse zoetzure komkommer met wortel past perfect als bijgerecht bij Aziatisch eten of gewoon op een broodje met een smeersel. Zelf eten wij dit vaak bij kip ketjap met rijst. Je maakt deze variant binnen een paar minuten klaar en dan hoeft het alleen nog een half uurtje in te trekken. 🥒

Recept komkommer en wortel in zuur

komkommer en wortel in zuur

Komkommer en wortel in zuur

Met kant en klare julienne wortel, plakjes komkommer en frisse sushiazijn maak je in een handomdraai deze heerlijke zoet-zure komkommer met wortel klaar. Heerlijk als bijgerecht!
Vind jij dit recept lekker?
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: azijn, komkommer, sushi azijn, wortel, zoet-zure komkommer
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 6 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram julienne wortel
  • 1 komkommer in hele dunne plakjes gesneden
  • 100 milliliter rijstazijn / sushi azijn
  • 40 mililiter water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Meng in een kom de rijstazijn/sushiazijn, water, suiker en het zout. Roer even goed door elkaar. Zo kan de suiker alvast een beetje oplossen.
  • Voeg de plakjes komkommer en julienne wortel toe. Meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 minuten staan. Roer regelmatig eventjes door.
  • Hoe langer je de komkommer en wortel in zuur laat staan hoe intenser de smaak zal worden. Eet smakelijk 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Variatie tips

Je kunt eindeloos variëren met andere smaken. Voeg een fijngesneden rode peper toe voor een pittige twist of verse dille voor een kruidige en extra frisse smaak. Sesamzaadjes zijn ook erg lekker erdoorheen en geven meteen extra textuur. Voor een nog meer Aziatische touch kan je ook wat geraspte gember of een scheutje sojasaus toevoegen. Ga dus vooral lekker zelf experimenteren

Snel en simpel

Ik ben meestal van hup…hup…hup. Voor de wortel gebruik ik daarom meestal een zakje kant en klare julienne wortel. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Snijd dan de wortel in dunne plakjes, reepjes of gebruik een spiraalsnijder voor leuke slierten. De vorm maakt niet alleen verschil in hoe het eruitziet (het ook wilt ook wat) maar ook in de textuur. Reepjes blijven wat steviger, terwijl dunne plakjes snel zachter worden. De keuze is reuze en is geheel aan jou 😁

Komkommer en wortel in zuur

komkommer en wortel in zuur