Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Komkommer en wortel in zuur
Met kant en klare julienne wortel, plakjes komkommer en frisse sushiazijn maak je in een handomdraai deze heerlijke zoet-zure komkommer met wortel klaar. Heerlijk als bijgerecht!
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept
Pinterest
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken:
Aziatisch
Trefwoord:
azijn, komkommer, sushi azijn, wortel, zoet-zure komkommer
Voorbereidingstijd:
4
minuten
minuten
Bereidingstijd:
2
minuten
minuten
Totale tijd:
6
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
▢
150
gram
julienne wortel
▢
1
komkommer
in hele dunne plakjes gesneden
▢
100
milliliter
rijstazijn / sushi azijn
▢
40
mililiter
water
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
theelepel
zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng in een kom de rijstazijn/sushiazijn, water, suiker en het zout. Roer even goed door elkaar. Zo kan de suiker alvast een beetje oplossen.
Voeg de plakjes komkommer en julienne wortel toe. Meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 minuten staan. Roer regelmatig eventjes door.
Hoe langer je de komkommer en wortel in zuur laat staan hoe intenser de smaak zal worden. Eet smakelijk 😋
Familie over de Kook: gebruikt vaak de kruiden van Van Beekum
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer