kip in pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus, één van onze favoriete combinaties. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn gek op pikant eten, op kip en op pindasaus. Een recept wat dus ons op lijf  geschreven is. Sinds onze blog Familie over de Kook hebben we nog nooit zoveel rijst gegeten, want ook dit recept aten wij weer met rijst. Nu is deze kip in pittige pindasaus ook wel heel erg lekker met patat en ook op een wit pistoletje. Het is dus geen straf om eventueel een dubbele portie te maken!

recept kip in pittige pindasaus

Recept Afdrukken
kip in pindasaus
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, gember, knoflook en champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper.
Deel dit Recept

 

Wij aten deze pikante kip in pindasaus met rijst, pinda’s, komkommer, een gekookt eitje, augurk en natuurlijk mag de kroepoek niet ontbreken.
Dit recept gaat ons echt nooit vervelen. De kip in pindasaus is namelijk niet alleen lekker met rijst maar ook met patat of op een pistoletje.

deze recepten vind je misschien ook lekker