kip in pittige pindasaus, één van onze favoriete combinaties. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn wij gek op pikant eten, op kip en op pindasaus. Een recept wat ons dus op het lijf geschreven is. Sinds onze blog Familie over de Kook hebben we nog nooit zoveel rijst gegeten, want ook dit recept aten wij weer met rijst. Nu is deze kip in pittige pindasaus ook wel heel erg lekker met patat en ook op een (wit) pistoletje. Het is dus geen straf om eventueel een dubbele portie te maken!
recept kip in pittige pindasaus
Ingrediënten
- 300 gram rijst als je het recept met rijst wilt eten
- 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2,5 cm verse gember geraspt
- 1 bakje champignons grof gesneden
- 100 milliliter ketjap manis
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels pindakaas
- 150 mililiter water
- 2 eetlepels sambal badjak
- peper en zout
- olie
- handje gezouten pinda's optioneel
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, gember, knoflook en champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper.
deze recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/chinese-bami-pittige-satesaus/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-hartige-taart/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-ketjap-chilisaus/” target=”_blank”]