Noedels met pindasaus en krokante kip

Noedels met pindasaus en krokante kip

Noedels met pindasaus en krokante kip. Als ik ergens de kinderen blij mee maak ‘s avonds dan is het wel met deze maaltijd. Vind ik niet erg want deze maaltijd is super snel te bereiden en het is nog redelijk gezond ook. Nu kan je natuurlijk kant en klare krokante kip kopen maar het is wel echt lekkerder om voor dit recept zelf je kip eventjes te paneren. Ik breng namelijk de kipfilet ook nog op smaak met specerijen. Uiteraard kun je ook kippendijen gebruiken in plaats van kipfilet.

noedels met pindasaus en krokante kip

De kip is overigens ook lekker om als basis voor een burger te gebruiken. Just saying 🙂

recept noedels met pindasaus en krokante kip

noedels met pindasaus en krokante kip

Noedels met pindasaus en krokante kip

Noedels met pindasaus en krokante kip. Met deze avondmaaltijd maak je iedereen aan tafel blij. Simpel, snel en gezond eten.
3.37 van 11 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: gezin, krokante kip, makkelijke maaltijd, noedels, noodles, pindasaus, roerbakken, wokmaaltijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 wok
  • 1 grote koekenpan
  • 1 kookpan

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti of noedels/noodles naar keuze
  • 1 zak roerbakgroente naar eigen keuze
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 kipfilets
  • flinke hand panko
  • flinke hand bloem
  • 1 ei geklutst
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • flinke snuf paprikapoeder
  • flinke snuf kerriepoeder
  • snuf uienpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sweet chilisaus

ROMIGE EN PITTIGE PINDASAUS

  • 4 eetlepels pindakaas flinke eetlepels gebruiken
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 milliliter kokosmelk
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper

EXTRA'S

  • pinda's of cashewnoten
  • 2 stengels bosui fijngesneden

Instructies

  • Kook de spaghetti of noedels/noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer dit kookt maak je ondertussen de krokante kip en pindasaus ook klaar.
  • Sla tussen huishoudfolie met een deegroller de kipfilets platter. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder en uienpoeder. Haal de kipfilets door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en daarna door de panko. 
    Verhit een scheut olie in een grotere koekenpan en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. (keer na ongeveer 5 minuten om) Snijd de kip in blokjes.
  • Maak de pindasaus: meng hiervoor alle ingrediënten en zet op het vuur om het warm te maken. Wanneer het warm is, zet het vuur dan lager en zorg ervoor dat de pindasaus warm blijft.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook en voeg de zak roerbakgroente toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten mee. Meng de gekookte spaghetti/noedels/noodles erdoorheen en breng op smaak met twee eetlepels sojasaus en twee eetlepels sweet chilisaus.
  • Schep de “noedels” in schaaltjes of op een bord. Verdeel daaroverheen de blokjes krokante kip, de pindasaus en bestrooi met de pinda’s en bosui. 
  • TIP: ook lekker is om de pindasaus door de noedels te mengen.
    Serveer er eventueel komkommer in zuur en/of kroepoek bij.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
noedels met pindasaus en krokante kip

Ik gebruik graag spaghetti in plaats van noedels/noodles voor dit soort wok/roerbak gerechten. Wij vinden namelijk de structuur lekkerder maar gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt.

Noedels met pindasaus

De pindasaus heb ik iets anders gemaakt dan ik normgaal gesproken doe. Normaal meng ik namelijk pindakaas met ketjap, sambal en water. Echt mega simpel maar altijd lekker! (uiteraard kan je die pindasaus ook gewoon voor dit recept gebruiken) Dit keer heb ik een iets luxere versie gemaakt. Ik meng voor dit recept pindakaas met sambal, limoensap, honing, ketjap, sojasaus, versgemalen zwarte peper en kokosmelk. Hierdoor krijg je een super romige en smaakvolle pindasaus. Wil je liever geen kokosmelk gebruiken, gebruik dan gewoon water.

TIP: eet je dit gerecht liever vegetarisch? Gebruik dan eventueel vega kip of tofu. Bereid de tofu dan op dezelfde manier als ik de kip bereid. Wel belangrijk is om de tofu eerst goed droog te deppen.

noedels met pindasaus en krokante kip

Andere lekkere recepten met pindasaus

  • klik op de foto om naar het recept te gaan

GEHAKTBALLETJES MET PINDASAUS, BOONTJES EN KRUIDIGE RIJST

gehaktballetjes met rijst en boontjes

BAMI MET GEHAKT EN PITTIGE PINDASAUS

bami met gehakt en pittige pindasaus

SATÉGEHAKTBALLETJES MET PITTIGE PINDASAUS

sate gehaktballetjes met pittige satésaus

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken