kip in pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus

Kip in pittige pindasaus. Deze avondmaaltijd is echt zo ontzettend lekker en gelukkig ook heel snel te bereiden. Als dit niet smullen is.

Pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus, één van onze favoriete combinaties. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn wij gek op pikant eten, op kip en op pindasaus. Dit is echt een recept wat ons op het lijf  geschreven is. Sinds onze blog Familie over de Kook hebben we nog nooit zoveel rijst gegeten, want ook dit recept aten wij weer met rijst.

Eet jij ook graag gerechten met pindasaus? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: gehaktballetjes in chipotle pindasaus, rijst met kip-ketjap en pindasaus of maak eens de noedels met krokante kip en pindasaus klaar.

recept kip in pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus

kip in pindasaus

Deze heerlijke kip in pindasaus met rijst is een super lekkere avondmaaltijd voor het hele gezin.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: avondeten, kip, makkelijke maaltijd, pindasaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2,5 cm verse gember geraspt
  • 250 gram champignons in partjes gesneden
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 6 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 150 mililiter water
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • peper en zout
  • olie
  • handje gezouten pinda’s optioneel

Instructies

  • Wanneer je het gerecht met rijst wilt eten, start dan met het koken van de rijst. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking of klik op de link in ons artikel hoe je zelf luchtige rijst maakt.

WANNEER DE RIJST KOOKT BEGIN DAN OOK MET HET BAKKEN VAN DE KIP

  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, gember, knoflook en champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper.
  • Serveer de kip in pindasaus met de rijst en eventueel met een beetje grof gehakte pinda's. Ook erg lekker met een gekookt eitje en komkommer in zuur erbij. In plaats van pinda's kan je ook krokante uitjes gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
kip in pittige pindasaus

Wij aten deze kip in pindasaus met rijst, pinda’s, komkommer, een gekookt eitje, augurk en natuurlijk mag de kroepoek ook niet ontbreken 🙂

kip in pittige pindasaus

Dit recept gaat ons echt nooit vervelen. De kip is namelijk niet alleen lekker met rijst maar ook bij patat of op een pistoletje. Hopelijk ga jij net zo smullen van dit gerecht als wij thuis doen.