aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat

aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat

Deze aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat was absoluut weer een vreugdedansje waard! Het was eigenlijk de bedoeling dat ik een ovenschotel met kip en spek ging maken. Echter al kokende kwam ik op een heel ander idee. Meestal worden dit de beste recepten en dat gold ook voor deze aardappel ovenschotel met tonijn. Ik kwam op het idee na aanleiding van mijn krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt, spek, ui en kaas. Ik kreeg daar zoveel inspiratie van, dat jullie de komende tijd nog heel veel ovenschotels kunnen gaan verwachten. 

Recept aardappel ovenschotel met tonijn

Recept Afdrukken
aardappel ovenschotel met tonijn
Maaltijd avondeten
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 5-10 minuten
Passieve Tijd 15-20 minuten
Porties
ovenschaal
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 5-10 minuten
Passieve Tijd 15-20 minuten
Porties
ovenschaal
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie of boter. Kook de aardappelen tot je ze in kan prikken, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Giet de aardappelen af.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, rode peper en een snuf peper en zout. Voeg de courgette, tonijn, cherrytomaten, paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder toe en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. (wel blijven roeren) Voeg dan de gekookte aardappelen en crème fraîche toe en meng dit goed door het groentemengsel. Breng op smaak met de verse kruiden en 1 tl nootmuskaat. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en mozzarella. Bestrooi eventueel nog met extra zwarte peper en/of chilivlokken. Bak de aardappel ovenschotel met tonijn in 15-20 goudbruin.
Deel dit Recept

 

Ovenschotel met aardappel, tonijn, courgette en tomaat

aardappel ovenschotel met tonijn en courgette
Misschien is het niet heel erg voor de hand liggend om een aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat te maken. Maar ik weet zeer dat als je deze eenmaal een keertje gegeten hebt, dat hij vaker bij je op tafel komt te staan 🙂 Beaudine eet hem het liefst nu ieder week, dus dat zegt wel wat. 
ovenschotel met tonijn
Ik maakte bij de ovenschotel een frisse salade met sla, tomaat, komkommer, tomaat en de helft van de overgebleven mozzarella. Klein beetje olijfolie eroverheen, zout, peper en een snuf hot biber (chilivlokken) Super lekker!

Onderstaande ovenschotels vind je misschien ook lekker