Deze kruidenroomkaas met gedroogde kruiden maak je in nog geen 60 seconden klaar. Ideaal toch! Voortaan koop je niet meer kant en klaar.
Is dit echt een recept die op de blog moest vroeg ik mijzelf af. Nu krijg ik vaak een hoop complimenten op deze zelfgemaakte kruidenroomkaas met gedroogde kruiden, dus ach…waarom niet. Met het oog op de aankomende Feestdagen is het denk ik wel een handig recept om te hebben. Deze kruidenroomkaas is namelijk in nog geen 60 seconden gemaakt. Ideaal toch!
Meestal geef ik de voorkeur aan verse kruiden in gerechten maar deze variant is ook echt wel heel erg lekker. Daarbij heb ik gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden altijd in huis. Net zoals een kuipje roomkaas naturel. Dus ik hoef er niet altijd speciaal voor naar de supermarkt als ik dit wil maken.
TIP: voor een beetje pit, voeg een snuf pul biber (chilivlokken) toe
Recept kruidenroomkaas maken met gedroogde kruiden
kruidenroomkaas met gedroogde kruiden
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 kuipje zuivelspread naturel
- 2 flinke theelepels gedroogde Italiaanse kruiden of Provencaalse kruiden
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- flinke snuf gemalen zeezout
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1/3 theelepel uienpoeder
- snufje chilivlokken optioneel
Instructies
- Alles mengen en klaar is kees!
Ook lekker om te maken is: roomkaas met verse kruiden, bieslook roomkaas of omelet wraps met gerookte zalm en kruidenkaas.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.