Kruidenroomkaas maken met gedroogde kruiden

Kruidenroomkaas maken met gedroogde kruiden

Is dit echt een recept die op de blog moest vroeg ik mijzelf af. Nu krijg ik vaak een hoop complimenten op deze zelfgemaakte kruidenroomkaas met gedroogde kruiden, dus ach…waarom niet. Met het oog op de aankomende Feestdagen is het denk ik wel een handig recept om te hebben. Deze kruidenroomkaas is namelijk in nog geen 60 seconden gemaakt. Ideaal toch!

Meestal geef ik de voorkeur aan verse kruiden in gerechten maar deze variant is ook echt wel heel erg lekker. Daarbij heb ik gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden altijd in huis. Net zoals een kuipje roomkaas naturel. Dus ik hoef er niet altijd speciaal voor naar de supermarkt als ik dit wil maken.

TIP: voor een beetje pit, voeg een snuf pul biber (chilivlokken) toe

Recept Kruidenroomkaas maken

kruidenroomkaas met gedroogde kruiden

4.34 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 kuipje roomkaas naturel
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden of Provencaalse kruiden
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • flinke snuf gemalen zeezout
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • chilivlokken optioneel

Instructies

  • Alles mengen en klaar is kees!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Ook lekker om te maken is: roomkaas met verse kruiden, bieslook roomkaas of omelet wraps met gerookte zalm en kruidenkaas.

kruidenroomkaas met gedroogde kruiden maken
Zelfgemaakte kruidenroomkaas met gedroogde Italiaanse kruiden. Ideaal voor op een stokbroodje.
hapjes met zelfgemaakte kruidenroomkaas
Ook super lekker om te verwerken in hapjes. Wat dacht je van plakjes komkommer met kruiden roomkaas en rosbief. Ook lekker is rolletjes rauwe ham, insmeren met kruidenroomkaas dan een beetje veldsla erop en oprollen maar.
Lekker als bijgerecht bij pasta.

Deze recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gefrituurde-mozzarella-spek-omwikkeld/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaanse-tortilla-chorizo-paprika-en-aioli/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/sticky-meatballs-zoet-pittige-kleverige-gehaktballen/” target=”_blank”]