Indiase kruidige pompoensoep

Indiase kruidige pompoensoep

Indiase kruidige pompoensoep. Deze kruidige pompoensoep zit echt bomvol smaak! Een waar smaakfeestje in je mond dus.

Veel mensen zijn bang om te koken met pompoen, terwijl dit echt onnodig is. Pompoen is enorm veelzijdig en er kan eigenlijk niet heel erg veel fout gaan.

Ik vind zelf wel dat pompoen van zichzelf een beetje flauw van smaak is. Daarom heb ik lekker veel specerijen gebruikt in deze soep.

Eet jij net zoals ons ook graag soep? Probeer dan ook eens de volgende recepten: pompoensoep met wortel en rode curry, romige tomatensoep of maak eens de courgettesoep met gebakken champignons.

recept Indiase pompoensoep

pompoensoep

Deze soep is absoluut geen zoetige flauwe hap. Iedere hap die je neemt zorgt ervoor dat je tong geprikkeld wordt en al je zintuigen op scherp gezet worden. Ik breng deze soep op smaak met specerijen als kurkuma, chilipoeder, komijnpoeder en masala.

Een fles pompoen hoef je in principe niet te schillen. Zelf vind ik echter wel prettig om de schil eraf te halen. Wil je deze soep sneller bereiden, dan kan je er dus voor kiezen om de schil eraan te laten.

TIP: ook lekker is om iets minder water te gebruiken en na het pureren van de soep kokosmelk of kookroom toe te voegen. Zo krijg je helemaal een heerlijke romige soep.

O ja, dit is natuurlijk geen authentiek Indiaas recept. De soep is echter wel gebaseerd op specerijen uit de Indiase keuken.

Recept Indiase pompoensoep

Indiase kruidige pompoensoep

Indiase pompoensoep

Geniet van een heerlijke kruidige "Indiase" pompoensoep bomvol smaak!
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Indiase
Trefwoord: Indiase pompoensoep, kruidige pompoensoep, pompoensoep, soep
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen geschild, kern eruit snijden en dan in blokjes snijden
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 750 gram trostomaten in stukjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 bosje verse koriander fijn gehakt
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • roomboter of plantaardige boter of olie
  • olie
  • peper en zout
  • 750 milliliter heet water

Instructies

  • Verhit 1 el roomboter en een scheutje olie in een soep of braadpan. Voeg de kerrie masala, kurkuma, chilipoeder en komijnpoeder toe en bak dit even kort aan. Voeg de uien, gember en knoflook toe en bak voor 1 à 2 minuten mee.
  • Voeg de paprika, tomaat en pompoen toe en bak tevens weer kort mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg net zoveel heet water toe tot alles net onder staat.
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Bestrooi de soep vlak voor serveren met de fijngehakte koriander.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Indiase kruidige pompoensoep

Deze Indiase kruidige pompoensoep is super lekker met bijvoorbeeld zelfgemaakte Naan. De soep kan dezelfde dag meteen gegeten worden. Lekkerder is als de soep een dagje kan staan. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken