Indiase kruidige pompoensoep

KokenKoken
Indiase kruidige pompoensoep
Deel met je vrienden:

Deze Indiase kruidige pompoensoep zit echt bomvol smaak! Veel mensen zijn bang om te koken met pompoen, terwijl dit echt onnodig is. Pompoen is enorm veelzijdig en er kan eigenlijk niet heel erg veel fout gaan. Ik vind zelf wel dat pompoen van zichzelf een beetje flauw van smaak is en daarom heb ik lekker veel kruiden gebruikt in deze soep. Het is dus geen zoetige flauwe hap. Iedere hap die je neemt zorgt ervoor dat je tong geprikkeld wordt en al je zintuigen op scherp gezet worden. Een klant bij ons in de Barbershop had de eer…ahum….om de soep te proeven en hij was verbaasd over hoe lekker de soep was. Van de pompoen die ik overhield heb ik voor de kids pompoen cupcakes gebakken. Ik ben alleen met mijn stomme kop vergeten om er foto’s van te maken. Dat recept houd je dus nog even tegoed.

Recept pompoensoep

Indiase pompoensoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 grote soeppan

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (niet te groot anders een halve) geschild, kern eruit gesneden en in blokjes snijden
  • 1 puntpaprika kern eruit en in reepjes gesneden
  • 1 kilo trostomaten fijngesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2,5 theelepel kerrie masala
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 bosje verse koriander fijn gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • roomboter
  • olie
  • peper en zout
  • heet water

Instructies

  • Verhit 1 el roomboter en een scheutje olie in een soep of braadpan. Voeg 2,5 tl kerrie masala, 1,5 tl kurkuma, 1,5 tl chilipoeder en1,5 tl komijnpoeder toe en bak dit even kort aan. Voeg de uien, gember en knoflook toe en bak voor 1 à 2 minuten mee.
  • Voeg de paprika, tomaat en pompoen toe en bak tevens weer kort mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg net zoveel heet water toe tot alles net onder staat. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Bestrooi de soep vlak voor serveren met de fijngehakte koriander.

 

recept Indiase pompoensoep
deze kruidige pompoensoep is super lekker met zelfgemaakt Naanbrood. De soep kan binnen 45 minuten op tafel staan maar hoe langer hij op kan staan hoe lekkerder de soep wordt.

Onderstaande soep recepten vind je misschien ook lekker