pittige Indiase kip Korma

pittige Indiase kip Korma
Deel met je vrienden:

Deze pittige Indiase kip Korma is super lekker om te eten met zelfgebakken Naan brood, rijst en een frisse yoghurtdip. Mijn versie van Indiase kip Korma zal misschien wel weer wat kritiek opleveren. Officieel is kip korma namelijk een mild gerecht maar ik heb het een beetje meer pit gegeven. Ik krijg regelmatig de vraag of de gerechten op Familie over de Kook misschien niet iets minder pittig kunnen. Nu eten wij zelf graag redelijk pittig maar onze recepten kan je natuurlijk prima naar smaak aanpassen. Gebruik simpelweg minder of geen peper/sambal en je gerecht is minder pittig. Probleem opgelost 🙂 

recept Indiase kip korma

kip korma

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 600 gram kippendijen in stukken gesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/3 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 kip bouillonblokje
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 4 tros tomaten in blokjes gesneden
  • 3 centimter verse gember geschild en geraspt
  • snuf peper en zout
  • 100 gram amandelen
  • hand verse koriander fijngehakt
  • olie

Instructies

  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg 1/3 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma en een 1/2 el kerrie masala toe en bak dit even kort mee. Voeg de kippendijen toe en de amandelen en bak tot de kip rondom goudbruin is. Voeg vervolgens 250 ml kokosmelk, de tomatenblokjes en een verkruimeld kip-bouillonblokje toe. Roer alles goed doorelkaar en laat 30 minuten afgedekt pruttelen. (leg de deksel niet helemaal op de pan)
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de kip Korma met de rijst, vers gehakte koriander en eventueel wat extra amandelen en rode peper.

Kip Korma zelf maken

kip korma
Pittige Indiase kip Korma. Super lekker met rijst maar heel eerlijk als een soort patatje stoof ook niet vervelend om te eten.
recept kip korma
Wij aten de eerste dag de kip Korma met Naan en een frisse zelfgemaakte yoghurtdip. Er was nog een klein beetje over de volgende dag aten we dit met patat en Zaanse mayo. Ook niet vervelend hahaha

 

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker