Tikka Masala: Indiase curry zonder pakjes en zakjes

Tikka Masala: Indiase curry zonder pakjes en zakjes
Deel met je vrienden:

Tikka Masala is een Indiase curry. Deze curry kan je echt heel makkelijk zelf maken zonder pakjes en zakjes. Hier in Nederland zeggen wij eigenlijk altijd kip tikka masala. Niet heel vreemd natuurlijk, want het gerecht wordt bereid met kip. Als je eenmaal zelf tikka masala gemaakt hebt, dan weet ik zeker dat je nooit meer een kant en klare variant koopt. Erg lekker is om bij deze tikka masala zelf Naan brood met knoflook en koriander te maken. 

recept Tikka Masala

Tikka Masala

4.23 van 57 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Benodigdheden voor de kip

  • 4 kipfilets in stukjes gesneden
  • 1 citroen het sap
  • 50 gram yoghurt
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 centimeter verse gember geraspt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode peper fijngesneden
  • zout en peper

Benodigdheden voor de saus

  • 1 ui fijn gesneden
  • 1,5 centimeter verse gember fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflookpoeder fijn gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 100 milliliter water
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bosje koriander fijngehakt

Servering

  • 100 gram cashewnoten
  • 1 pak rijst gekookt volgens gebruiksaanwijzing op het pak

Instructies

  • Meng de stukjes kip met alle benodigdheden voor de kip en laat dit minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Bak na 1 uur de kipfilet blokjes op de grillpan, bbq of pan goudbruin en gaar. (Je kan de rode peper er ook uit laten en bij stap 2 aanfruiten)
  • Maak ondertussen de saus alvast: Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember en knoflook met een snufje zout en peper. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder en 1tl garam masala toe. Bak de gedroogde kruiden voor 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even kort aan. Vervolgens voeg je 100 milliliter water, de gezeefde tomaten en de kokosroom toe. Laat het geheel voor 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. (haal wat saus uit de pan en vries dit in voor een volgende keer)
  • Voeg de gegrilde kip toe en de gehakte koriander. Serveer met gekookte rijst en de cashewnoten.

 

Tikka Masala zelf maken

Laat je niet laten afschrikken door de best lange ingrediënten lijst. Je hebt namelijk best veel kruiden nodig. Dit zijn echter kruiden die je vaak toch wel thuis hebt staan. Deze tikka masala zit echt bomvol smaak. Een kleine tip! Voor dit gerecht heb je niet alle saus nodig. Vries dus wat van de saus in voor een volgende keer. Je hoeft dan alleen nog de kip te maken.

Zelfgemaakte tikka masala zonder pakjes en zakjes. Heerlijk met extra veel cashewnoten en verse koriander. Serveer met zelfgemaakte Naan en je hebt een ontzettend lekkere avondmaaltijd.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker