Griekse gehaktballetjes / keftedes met fetakaas

Griekse gehaktballetjes / keftedes met fetakaas

Eigenlijk ben ik nu al ontzettend klaar met de winter! De kou, de regen en de gure wind…bah! Geef mij maar warmte en zon. Soms wil ik me daarom eventjes op een zonnige bestemming wanen. Dit lukt heel erg goed met het recept van deze Griekse gehaktballetjes of eigenlijk keftedes. Begrijp me niet verkeerd hoor, stamppotten gaan er ook zeker wel in maar de winter duurt wat mij betreft in Nederland echt veel te lang. Geef mij maar gezellig met Kerst en Oudejaarsavond sneeuw en dan Bam… 1 januari meteen zon en 20 graden plus. 

recept Griekse gehaktballetjes/keftedes

Recept Afdrukken
Griekse gehaktballetjes / keftedes met fetakaas
Keuken Griekse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
balletjes / keftedes
Ingrediënten
Keuken Griekse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
balletjes / keftedes
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de sneetjes witbrood even weken in een scheutje melk. Snijd de helft van het bakje van de Italiaanse kruiden fijn. Snijd ook de muntblaadjes fijn.
  2. Meng het gehakt met de fijngesneden kruiden, 2 tl sambal badjak, 1 tl paprikapoeder, snufje peper en zout en de geraspte knoflook. Knijp het brood uit en voeg samen met 75 gram verkruimelde fetakaas toe aan het gehakt. Kneed alles goed door elkaar en vorm 12 gehaktballetjes / keftedes. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast.
  3. Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de Griekse gehaktballetjes / keftedes goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen de pitabroodjes. Snijd de pitabroodjes open en smeer zowel de boven als de onderkant in met een dikke laag zelfgemaakte tzatziki. Leg hierop wat veldsla en daarom de gehaktballetje / keftedes. Bestrooi met de overgebleven fetakaas. (ook lekker met een frisse salsa)
Deel dit Recept

recept tzatziki

Recept Afdrukken
tzatziki
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de komkommer en laat dit 15 minuten met een snuf zout uitlekken in een fijne vergiet. (zeef kan ook) Knijp na 15 minuten de geraspte komkommer uit. Meng de crème fraîche met de geraspte knoflook, sap van 1/2 citroen, peterselie, munt en een flinke snuf peper en zout. Roer hier de geraspte komkommer toe en zet de tzatziki even in de koelkast zodat alle smaken in kunnen trekken.
Deel dit Recept

 

Deze Griekse gehaktballetjes / keftedes zijn ook ideaal als snack. Misschien leuk voor de aankomende feestdagen.
Tadaa!!!!! Griekse gehaktballetjes met romige zelfgemaakte tzatziki en hoe kan het ook anders…..patat!!! Eerlijk is eerlijk het pitabroodje vulde behoorlijk en eigenlijk was de patat niet nodig geweest.
Ook lekker om er een frisse salsa bij te serveren. Ik heb deze gemaakt met fijngesneden tomaat, de rest van het bakje Italiaanse kruiden, een fijngesnipperde rood uitje, peper, zout, chilivlokken, scheutje citroensap en olijfolie extra vierge.

De volgende recepten vind je misschien ook lekker