Gevuld broodje ei met kaas en salami uit de oven

Gevuld broodje ei met kaas en salami uit de oven
Deel met je vrienden:

Gevuld broodje ei met kaas en salami uit de oven. Dit gevulde broodje kan je heerlijk eten tijdens het ontbijt maar is ook erg lekker tijdens de lunch. Vaak worden dit soort gevulde broodjes met ei alleen met Pasen gegeten. Wij eten deze broodjes echter het hele jaar door. Qua vullingen kan je enorm variëren. Ik zal een aantal variaties straks met je delen. Zo kan je zelf thuis lekker gaan experimenteren.

gevuld broodje ei met kaas en salami uit de oven

Afbakbroodjes of verse broodjes

Voor dit gevulde broodje met ei en salami gebruik ik graag afbakbroodjes. Voor de andere varianten gebruik ik overigens ook altijd afbakbroodjes. De broodjes moeten toch ongeveer 10 á 13 minuten in de oven zodat het ei kan stollen. Wanneer je verse broodjes gebruikt vinden wij de broodjes te hard worden. Welke afbakbroodjes je gebruikt kan je lekker zelf kiezen. Ik gebruik zelf graag kaiserbroodjes, Italiaanse bollen of volkoren bollen.

Variaties voor gevulde broodjes met ei

Je kunt eigenlijk helemaal losgaan met verschillende variaties. Heb je restjes groenten over? Gebruik die bijvoorbeeld in de broodjes. Ook lekker is ei met zalm en Boursin, ei met ham/ontbijtspek, kaas en bosui of ei met champignons en kruidenboter. Wil je een Italiaanse versie maken? Smeer de binnenkant van het broodje in met pesto en gebruik mozzarella en tomaat met gedroogde Italiaanse kruiden. De basis is in ieder geval altijd een uitgehold broodje met ei.

Recept gevuld broodje ei met kaas en salami uit de oven

broodje gevuld met ei, kaas en salami

Gevuld broodje ei met kaas en salami

Wil je een keertje uitpakken voor het ontbijt of lunch? Maak een gevuld broodje ei met kaas en salami klaar.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Gang: brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: broodje, broodje ei uit de oven, ei, gevuld broodje, gevuld broodje ei, kaas, salami
Porties: 4 broodjes

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 4 (ronde) afbakbroodjes
  • 4 eieren
  • 4 plakjes salami
  • 50 gram geraspte kaas
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf gedroogde oregano
  • snuf pul biber

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bovenkant/kapje van het broodje. Snijd met een klein scherp mesje langs de randen (niet tot de bodem) en hol het broodje met je handen uit. Leg de uitgeholde broodjes op een bakplaat.
  • Leg in de uitgeholde broodje een plakje salami, een beetje geraspte kaas en breek vervolgens het ei in het broodje. Bestrooi met een snuf peper, oregano, pul biber/chilivlokken en nog een beetje extra geraspte kaas.
  • Bak de broodjes in 10 tot 13 minuten gaar en goudbruin. Wanneer de broodjes 10 minuten in de oven zijn is het eigeel nog vloeibaar. Ik bak ze zelf meestal 11 á 13 minuten.
  • TIP: wanneer je kaiserbroodjes gebruikt, gebruik dan een niet al te groot ei. Anders loopt het ei uit het broodje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Gevuld broodje ei met kaas en salami

broodje gevuld met ei, kaas en salami  uit de oven

Andere lekkere recepten met brood

Wil jij zelf eens brood bakken? Maak dan mijn no-knead bread eens. Dit brood kan echt iedereen maken….zo simpel is het namelijk. Ook lekker is het recept van de Turks gevulde brood met pittig gehakt. Wil je helemaal snel klaar zijn en een lekker broodje maken? Maak dan eens het recept van de kruidige Italiaanse kip op brood. Dit broodje blijft een succes bij ons thuis.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.