Bladerdeeg rol gevuld met pittig gehakt en kaas

Bladerdeeg rol gevuld met pittig gehakt en kaas

Deze bladerdeeg rol gevuld met pittig gehakt en kaas is echt weer een ideale snack. Ik heb tegenwoordig standaard een rol bladerdeeg in de koelkast liggen. Bladerdeeg is namelijk zo veelzijdig! Je kan er namelijk zowel hartige als zoete gerechten mee maken. Krijg je visite dan is bijvoorbeeld mijn appel – peer plaattaart erg lekker of als je iets hartigs wil maken, kan je ook mijn bladerdeeghapjes maken met spinazie en fetakaas. Voor deze bladerdeegrol gevuld met pittig gehakt heb je eigenlijk niet zoveel spannends nodig. Dit recept is dus ook weer super makkelijk te maken. Maak dit recept als snack, voor lunch of als avondmaaltijd bij bijvoorbeeld een kom pittige Thaise currysoep.

Recept bladerdeeg gevuld met pittig gehakt

Recept Afdrukken
bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
rol
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
rol
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en jalapeno. Voeg het gehakt toe samen met 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en 2 tl sambal badjak. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan 1 el tomatenpuree en 2 el sweet chilisaus toe en bak dit kort mee. Roer er vervolgens een handje fijngehakte peterselie door.
  2. Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat. Leg het gehaktmengsel erop, daarop de kaas en rol vervolgens op. Kluts het eigeel met 1 el melk en smeer de bladerdeegrol hiermee in. Bak de gevulde bladerdeegrol in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Deel dit Recept

Bladerdeeg rol met pittig gehakt en kaas

recept bladerdeeg rol gevuld met pittig gehakt snack
Leg het pittige gehaktmengsel op het bladerdeeg.
recept bladerdeeg rol gevuld met pittig gehakt en kaas
leg er flink wat geraspte kaas overheen.
recept bladerdeeg rol gevuld met pittig gehakt en kaas
Door het bladerdeeg in te smeren met ei krijg je een mooie goudgele kleur. Ook lekker is om voordat je de bladerdeegrol in de oven stopt, hem te bestrooien met wat sesamzaadjes.
recept bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas
Wil je dit gerecht eten als complete maaltijd maak er dan een simpele salade bij en serveer met een flinke klodder frisse yoghurtdip.