Stokbrood met kaas en tomaat uit de oven

Stokbrood met kaas en tomaat uit de oven

Stokbrood met kaas en tomaat uit de oven. Dit is echt een perfecte maaltijd geschikt voor zowel het avondeten, lunch of zelfs als snack.

stokbrood met kaas en tomaat uit de oven

Beleg het stokbrood met een beetje rucola. Behalve dat het qua kleur leuk staat geeft het ook een lekkere kruidige smaak aan het gerecht.

Stokbrood met kaas en tomaat uit de oven

Stel je eens voor…een knapperig stokbrood, belegd met smeuïge kaas en sappige tomaat, verwarmd in de oven samen met specerijen. Dit kan toch alleen maar een feestje zijn om te eten.

Wij eten dit stokbrood vaak in de avond bij een kom soep maar je kunt dit natuurlijk ook in de middag eten als lunch. Snijd het stokbrood in reepjes en je hebt ook een heerlijke snack!

Met verschillende soorten kaas om uit te kiezen, kun je ook eindeloos variëren en je eigen twist geven aan dit gerecht.

Welke kaas gebruiken

Kies gewoon welke kaas jijzelf lekker vindt…dat is eigenlijk het enige juiste antwoord. Zelf gebruik ik graag extra belegen kaas, soms samen met cheddar.

Ben je juist een liefhebber van romige en zachte kazen dan is brie of camembert een goede optie. Wil je een meer uitgesproken smaak hebben dan kunnen je ook kiezen voor Gruyère of zelfs blauwe kaas.

Durf dus vooral zelf te experimenteren met verschillende soorten kazen en ontdek welke kaascombinaties jouw smaakpapillen het meest laat verrassen 😉

Recept stokbrood met kaas en tomaat uit de oven

stokbrood met kaas en tomaat uit de oven

Stokbrood met kaas en tomaat uit de oven.

Simpel, lekker én snel! Dit stokbrood met kaas en tomaat uit de oven is echt een feestje om te eten.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: stokbrood, stokbrood met kaas, stokbrood met kaas en tomaat, stokbrood uit de oven
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood ik gebruik meestal meergranen met zaadjes
  • 150 gram geraspte kaas ik gebruik meestal extra belegen
  • 1 teentje knoflook gepeld en in de lengte doormidden gesneden
  • 150 gram snoeptomaatjes gehalveerd
  • 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf pul biber of een snufje chilivlokken
  • flinke snuf gedroogde oregano
  • snuf paprikapoeder
  • snuf kerriepoeder
  • handje rucola optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en leg op een bakplaat. 
  • Drizzle over beide kanten een beetje olijfolie en wrijf het teentje knoflook over beide kanten. 
  • Bestrooi beide kanten met de geraspte kaas. Beleg daarop de tomaat, ui en bestrooi met zwarte peper, gedroogde oregano, pul biber (chilivlokken), paprikapoeder en kerriepoeder.
  • Bak het stokbrood in 10-12 minuten in de oven. Verdeel voor het serveren over het stokbrood een beetje rucola
  • TIP: ook lekker is om nog blokjes paprika toe te voegen en/of stukjes olijf.
    TIP: je kunt ook nog plakjes ham en/ of salami toevoegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Stokbrood met kaas en tomaat

stokbrood met kaas en tomaat uit de oven

Makkelijke maaltijd voor elke gelegenheid. Of je nu een drukke avond hebt of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan, stokbrood met kaas en tomaat uit de oven is wat ons betreft dan de ideale oplossing. Beaudine is in ieder geval altijd erg blij als ze weet dat we dit gaan eten.

Dit gerecht vereist minimale voorbereiding en de oven doet het meeste werk. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor het avondeten met nog een simpele salade of als een heerlijke verwen lunch.

Bovendien kun je het stokbrood in kleine stukjes snijden en het serveren als een smakelijke snack tijdens een feestje of een gezellige avond met familie/vrienden.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken