pompoensoep met geroosterde pompoen en tomaat

pompoensoep met geroosterde pompoen en tomaat
Deel met je vrienden:
geroosterde pompoensoep met tomaat

pompoensoep met geroosterde pompoen en tomaat

4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk flespompoen geschild en in stukken gesneden
  • 5 stuks trostomaten in parten gesneden
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode uien in partjes gesneden
  • 1/2 theelepel chilivlokken of pul biber
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
  • 1,5 liter heet water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng op een bakplaat de stukjes pompoen met de tomaten, uien, knoflook, chilivlokken, paprikapoeder, peper, zout, balsamico azijn, suiker en Provencaalse kruiden. Rooster dit 30 minuten in de oven.
  • Verwarm ondertussen 1,5 liter water met 2 groentebouillonblokjes. Zodra de groenten klaar zijn, voeg deze dan aan de bouillon toe. Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra chilipoeder als je de soep pittiger wilt.