Familie over de Kook weekmenu 52-2024. Wat eten we vandaag? Ik hoop je met ons weekmenu inspiratie te geven wat je op tafel kunt zetten.
Wat eten we vandaag? Het is de meest gestelde vraag bij de meeste mensen thuis. Ben jij regelmatig inspiratieloos en heb je geen idee wat je soms op tafel moet zetten? Iedere vrijdagochtend staat er een nieuw weekmenu online. Zo hopen wij het je iets makkelijker te maken wat je allemaal kunt gaan eten.
Weekmenu: elke vrijdag een weekmenu voor het hele gezin
Het is alweer het laatste weekmenu van dit jaar. Wij doen zelf niets bijzonders met Kerst maar in het weekmenu geef ik dit keer aan wat wij met Kerst gaan eten 🙂 Deze week kan er bij jou op tafel staan: kip in cola, aubergine stoof met gehakt, gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus en nog veel meer lekkers. Dus veel plezier met boodschappen doen en eet smakelijk alvast.
Maandag: geroosterde tomatensoep
We starten de maandag met een simpele avondmaaltijd. Dat kan je wel gebruiken zo vlak voor de Kerstdagen 🙂 Deze simpele geroosterde tomatensoep is heerlijk met een stuk stokbrood of tosti erbij. Ga naar het recept van de geroosterde tomatensoep:
Dinsdag: kip in cola
Wij zijn op deze dinsdag (kerstavond) met onze barbershop tot 17.30 open en daarom eten we lekker simpel. Bij de kip in cola eten we frietjes en een simpele salade. Ga naar het recept van de kip in cola:
Woensdag: stoofvlees met bier en ketjap
Een grote favoriete maaltijd thuis is deze stoof met bier en ketjap. Dit keer gebruik ik speciaal voor Kerst een “Kerstbier”. Ik weet nog niet of we er rijst of krokante aardappelen bij gaan eten. Ga naar het recept van het stoofvlees met bier en ketjap:
Donderdag: kalkoen uit de oven
Tweede Kerstdag worden wij verwend door Grutto, die stuurde ons namelijk een heerlijke gevulde kalkoen op. Ik maak hem op dezelfde manier als afgelopen jaar tijdens Pasen. Dit keer serveer ik er alleen gegrilde groenten en aardappelpuree kroketjes bij. Ga naar het recept van de hele kalkoen uit de oven met citrus-kruidenboter.
Vrijdag: sperziebonen stamppot met sticky kip
Deze sperziebonen stamppot met sticky kip is allesbehalve saai van smaak en maak je super simpel en snel klaar. Ga naar het recept van de sperziebonen stamppot met sticky kip:
Zaterdag: aubergine stoof met gehakt
Deze aubergine stoof zit bomvol smaak, is simpel te maken en is eventueel ook geheel vegetarisch te bereiden. Wij eten er graag parelcouscous bij. Ga naar het recept van de aubergine stoof met gehakt:
Zondag: gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus
We sluiten het Familie over de Kook weekmenu 52-2024 af met één van mijn persoonlijke favoriete recepten van afgelopen jaar. Deze gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus is echt smullen! Ga naar het recept van de gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus.
Ik hoop dat je dit jaar volop plezier gehad heb van onze weekmenu’s. Maak er hele fijne Feestdagen van en tot volgend jaar met weer een nieuw weekmenu….hahaha en dat is gelukkig volgende week al 😉
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.