Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus. Deze heerlijke avondmaaltijd is zo ontzettend lekker en ook nog eens mega simpel te maken.

gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

Wat is gnocchi

Gnocchi is tegenwoordig steeds populairder aan het worden in de Nederlandse keuken. Maar wat is gnocchi eigenlijk?

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort maar dan gemaakt van aardappel en bloem. Deze pastasoort is qua structuur en smaak dus totaal anders dan de pasta soorten zoals macaroni, penne of spaghetti. De structuur is namelijk heel erg zacht en ook de smaak is heel zacht van smaak.

Gnocchi kan je koken maar gnocchi is ook erg lekker om te bakken. Door de gnocchi te bakken krijg je namelijk een krokante buitenkant en een zachte binnenkant.

Recept gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

Geniet van een heerlijke avondmaaltijd en maak deze gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus. Dit is echt smullen!
4.75 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehakt, gnocchi, ovenschotel, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 500 gram gehakt
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • flinke hand verse basilicum grof gehakt
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje chilivlokken
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 60 gram Parrano Robusto kaaspoeder of fijngeraspte grana padano
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de knoflook en blokjes paprika voor 5 minuten.
  • Voeg het gehakt toe samen met de gedroogde Italiaanse kruiden, snuf zwarte peper, snuf chilivlokken en een 1/2 verkruimeld bouillonblokje. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
  • Voeg de gezeefde tomaten, suiker, gnocchi, 30 gram van de fijn geraspte kaas, en 2/3 van de basilicum toe. Meng dit allemaal door de saus.
  • Schep alles in de ovenschaal, bestrooi met de rest van de Parrano en geraspte mozzarella en bak voor 12-15 minuten goudbruin in de oven.
    Laat de ovenschotel even een paar minuutjes iets afkoelen en bestrooi vlak voor serveren met de overgebleven basilicum. Eet smakelijk.
  • TIP: voeg eventueel nog blokjes courgette, blokjes aubergine of een flinke hand spinazie toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Verwen je zelf in het weekend

Wij eten deze gnocchi ovenschotel regelmatig op een doordeweekse dag maar ook in het weekend kan deze ovenschotel prima op tafel staan.

Wil je jezelf in het weekend extra verwennen? Voeg dan een flinke scheut rode of witte wijn toe. Zo krijgt je saus een nog rijkere smaak.

Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus