Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus. Deze heerlijke avondmaaltijd is zo ontzettend lekker en ook nog eens mega simpel te maken.
Heb je weinig tijd maar wil je wel lekker en redelijk gezond eten? Maak dan zeker een keertje deze gnocchi ovenschotel klaar.
Wat is gnocchi
Gnocchi is tegenwoordig steeds populairder aan het worden in de Nederlandse keuken. Maar wat is gnocchi eigenlijk?
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort maar dan gemaakt van aardappel en bloem. Deze pastasoort is qua structuur en smaak dus totaal anders dan de pasta soorten zoals macaroni, penne of spaghetti. De structuur is namelijk heel erg zacht en ook de smaak is heel zacht van smaak.
Gnocchi kan je koken maar gnocchi is ook erg lekker om te bakken. Door de gnocchi te bakken krijg je namelijk een krokante buitenkant en een zachte binnenkant.
Voor het recept van vandaag gaar je de gnocchi in de saus wanneer het in de oven staat.
Recept gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus
Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus
Equipment
- 1 ovenschaal
IngrediΓ«nten
- 500 gram gnocchi
- 500 gram gehakt
- 2 paprika's in blokjes gesneden
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- flinke hand verse basilicum grof gehakt
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje chilivlokken
- 1 theelepel suiker
- 1/2 groentebouillonblokje
- 60 gram Parrano Robusto kaaspoeder of fijngeraspte grana padano
- 75 gram geraspte mozzarella
- extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de knoflook en blokjes paprika voor 5 minuten.
- Voeg het gehakt toe samen met de gedroogde Italiaanse kruiden, snuf zwarte peper, snuf chilivlokken en een 1/2 verkruimeld bouillonblokje. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
- Voeg de gezeefde tomaten, suiker, gnocchi, 30 gram van de fijn geraspte kaas, en 2/3 van de basilicum toe. Meng dit allemaal door de saus.
- Schep alles in de ovenschaal, bestrooi met de rest van de Parrano en geraspte mozzarella en bak voor 12-15 minuten goudbruin in de oven. Laat de ovenschotel even een paar minuutjes iets afkoelen en bestrooi vlak voor serveren met de overgebleven basilicum. Eet smakelijk.
- TIP: voeg eventueel nog blokjes courgette, blokjes aubergine of een flinke hand spinazie toe.
Verwen je zelf in het weekend
Wij eten deze gnocchi ovenschotel regelmatig op een doordeweekse dag maar ook in het weekend kan deze ovenschotel prima op tafel staan.
Wil je jezelf in het weekend extra verwennen? Voeg dan een flinke scheut rode of witte wijn toe. Zo krijgt je saus een nog rijkere smaak.
Serveer in het weekend dan eventueel ook nog een borrelplank met allemaal Italiaanse beleg soorten, olijven en stukjes focaccia erbij.
Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Heerlijk recept
Beste Sandra, wat super fijn om te lezen dat de gnocchi ovenschotel zo goed in de smaak is gevallen π
Echt heerlijk!
Beste Marjolein,
Heel erg bedankt voor het compliment π Gelukkig is de gnocchi ovenschotel zo goed in de smaak gevallen.