kip in cola met seroendeng en bosui

kip in cola met seroendeng en bosui
Deel met je vrienden:

kip in cola met seroendeng en bosui

4.6 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijfilet in grote stukken gesneden
  • 300 milliliter Cola geen light of zero variant
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • scheutje citroensap
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 stengels bosui fijngesneden
  • seroendeng optioneel

Instructies

  • Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, knoflookpoeder, basterdsuiker, een scheutje citroensap, sambal, chilipoeder en de paprikapoeder.
    Voeg beetje bij beetje de Coca Cola toe en roer de saus goed door elkaar. Laat op heel laag vuur staan.
  • Verwarm in een grote hapjespan of stoofpan een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook. Doe de kip erbij en bak even rondom aan. Giet de Cola saus erbij en laat 40-60 minuten pruttelen tot de saus mooi in ingedikt. Geen deksel op de pan! (vergeet niet te roeren tussendoor) Mocht de saus niet dik genoeg worden, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 flinke tl maïzena met een scheutje koud water en voeg dit beetje bij toe, tot je de juiste dikte hebt.
  • Garneer de "sticky chicken" met de bosui en eventueel seroendeng. Serveer met friet of rijst. De dag erna is de kip ook erg lekker op een broodje.