Aziatische biefstuk spiesjes
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 9 spiesjes
Ingrediënten
- 600 gram biefstuk in grote blokjes gesneden
PITTIGE AZIATISCHE MARINADE
- 2 eetlepels sojasaus
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- 1 flinke theelepel sriracha
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel uienpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- 1/2 limoen sap nodig
- 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1 rode peper fijngehakt
OVERIGE INGREDIËNTEN
- flinke snuf seroendeng optioneel
- 1 stengel bosui fijngehakt en optioneel
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. LET OP: gebruik alleen de helft van de rode peper. De andere helft gebruik je om over de biefstuk spiesjes te strooien na het grillen.
- Meng de marinade met de biefstuk en laat minimaal 4 uur marineren. Hoe langer....hoe lekkerder! Week de satéstokjes in water. (dit voorkomt dat ze verbranden op de bbq) Rijg de gemarineerde biefstuk aan de prikker. Verwarm de bbq voor tot 230 graden. Grill de biefstuk 2 x 2 minuten indirect op de bbq. Bestrooi met de overgebleven rode peper, bosui en seroendeng.
- TIP: je kan de biefstuk ook gewoon grillen in een grillpan of kort wokken in een wok.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer