Aziatische biefstuk spiesjes van de bbq

Aziatische biefstuk spiesjes van de bbq
Deel met je vrienden:

Wil je eens iets anders dan kip van de barbecue? Maak dan deze heerlijke Aziatische biefstuk spiesjes van de bbq. Mocht je overigens geen bbq hebben…geen enkel probleem natuurlijk. Bak dan de biefstuk gewoon in een pan of grill ze in een grillpan. Het voordeel van ze bereiden op de bbq is dat ze een heerlijke bbq smaak krijgen. Nu zeg ik wel heerlijk maar ik weet dat er ook mensen zijn die juist een bbq smaak niet lekker vinden. Wij aten deze Aziatische biefstuk spiesjes bij een koude rijstsalade. Dat was echt een heerlijke combinatie. Het koude en frisse van de rijst samen met het warme en pittige van de biefstuk…mmmmmm een dikke aanrader!

recept Aziatische biefstuk spiesjes

recept Aziatische biefstuk spiesjes van de bbq

Aziatische biefstuk spiesjes

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 9 spiesjes

Ingrediënten

  • 600 gram biefstuk in grote blokjes gesneden

PITTIGE AZIATISCHE MARINADE

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1,5 eetlepel ketjap manis
  • 1 flinke theelepel sriracha
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper fijngehakt

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • flinke snuf seroendeng optioneel
  • 1 stengel bosui fijngehakt en optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade. LET OP: gebruik alleen de helft van de rode peper. De andere helft gebruik je om over de biefstuk spiesjes te strooien na het grillen.
  • Meng de marinade met de biefstuk en laat minimaal 4 uur marineren. Hoe langer....hoe lekkerder! Week de satéstokjes in water. (dit voorkomt dat ze verbranden op de bbq) Rijg de gemarineerde biefstuk aan de prikker. Verwarm de bbq voor tot 230 graden. Grill de biefstuk 2 x 2 minuten indirect op de bbq. Bestrooi met de overgebleven rode peper, bosui en seroendeng.
  • TIP: je kan de biefstuk ook gewoon grillen in een grillpan of kort wokken in een wok.

TIP: het is wel echt belangrijk dat de biefstuk minimaal 4 uur in de marinade kan liggen. Alle smaken trekken dan goed in het vlees. Langer is natuurlijk altijd beter. Dus het lekkerste is om ‘s morgens de biefstuk al in de marinade te zetten als je het ‘s avonds wilt gaat eten.

Biefstuk van de barbecue

Het is erg lekker om over de biefstuk een beetje Seroendeng te strooien. Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s en specerijen. Vaak wordt er kurkuma gebruikt….vandaar de gele kleur maar ook komijn, koriander, laos, citroengras en suiker. (en nog veel meer) In de Aziatische keuken wordt Seroendeng gebruikt om over de rijst te strooien. Hierdoor krijg je een heerlijke smaak maar ook veel meer structuur. Wij strooien het bijna over alles hahaha. De meeste supermarkten verkopen dit en anders is het verkrijgbaar bij de Toko. Er zit overigens wel verschil in smaak. Mijn ouders kopen Seroendeng bij de Sligro maar die is minder lekker dan de variant die ik bij de AH koop. Ik gebruik die van Kokki Djawa en deze staat tussen alle Aziatische producten meestal ter hoogte van de sambals.