zelfgemaakte patat / friet

zelfgemaakte patat / friet

zelfgemaakte patat / friet

4.29 van 7 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 6-8 grote aardappelen iets kruimig
  • snuf zout

Instructies

  • Maak de aardappelen schoon. Kook de aardappelen tot ze kruimig zijn. Je moet ze goed kunnen inprikken maar ze moeten niet door en door gaar zijn. Dit duurt afhankelijk van de grote ongeveer 10-15 minuten. Giet de aardappelen af en spoel ze af met koud water. Laat de aardappelen goed afkoelen. (het liefst een nachtje in de koelkast) Snijd de aardappelen in frieten. Ik vind ze dik lekker, maar je kan ook dunne (franse) frietjes maken. Verwarm de frituurpan tot 190 graden. Bak de patat ongeveer 5-7 minuten. (bij dunne frietjes korter) Bestrooi met een flinke snuf zeezout.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer