zelfgemaakte patat / friet

KokenKoken
zelfgemaakte patat / friet
Deel met je vrienden:

zelfgemaakte patat / friet

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 6-8 grote aardappelen iets kruimig
  • snuf zout

Instructies

  • Maak de aardappelen schoon. Kook de aardappelen tot ze kruimig zijn. Je moet ze goed kunnen inprikken maar ze moeten niet door en door gaar zijn. Dit duurt afhankelijk van de grote ongeveer 10-15 minuten. Giet de aardappelen af en spoel ze af met koud water. Laat de aardappelen goed afkoelen. (het liefst een nachtje in de koelkast) Snijd de aardappelen in frieten. Ik vind ze dik lekker, maar je kan ook dunne (franse) frietjes maken. Verwarm de frituurpan tot 190 graden. Bak de patat ongeveer 5-7 minuten. (bij dunne frietjes korter) Bestrooi met een flinke snuf zeezout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook