Broodje Indische gehaktbal met pindasaus

Broodje Indische gehaktbal met pindasaus
Deel met je vrienden:

Dit broodje Indische gehaktbal met pindasaus is echt het ultieme gerecht om je weekend mee in te luiden! Wij hebben er echt van gesmuld en zelfs Amaranthe heeft haar broodje helemaal opgegeten. Daarna zat ze propvol dus er konden geen zelfgemaakte frieten meer bij maar wij hadden nog wel een plekje over! Ik heb het broodje Indische gehaktbal verder super simpel gehouden maar je kan bijvoorbeeld ook een klein beetje taugé, komkommer reepjes of sla toevoegen. Uiteraard heb ik zelf pittige pindasaus erbij gemaakt. 

recept broodje Indische gehaktbal

Broodje Indische gehaktbal

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 gehaktballen

Ingrediënten

  • 750 gram h.o.h gehakt
  • 2 teentjes knoflook gehalveerd
  • 1 rode peper
  • 1/2 rode ui grof gesneden
  • 1 ei
  • 3 eetlepels panko
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 theelepel grove mosterd
  • snuf peper en zout
  • 4 broodjes
  • pindasaus
  • 50 gram roomboter

saus voor de Indische gehaktballen

  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel trassi
  • 1/2 el rijstazijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1 ui fijngesneden
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 ui fijngesneden

Instructies

  • Meng in een keukenmachine 2 tn knoflook met een 1/2 rode ui, rode peper, 2 el ketjap manis en 1,5 tl mosterd tot een smeuïge substantie. Meng dit door het gehakt met 1 ei, 3 el panko en een snuf peper/zout. Kneed alles goed door en vorm er 4-6 gehaktballen van. Ik rol zelf graag de gehaktballen nog even door extra bloem. (dan krijgen ze een lekkere krokante buitenkant)
  • Verhit een flinke scheut olie en 50 gram roomboter in een stoofpan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan. Haal de gehaktballen uit de pan. Bak in het braadvet de gember, fijngesneden ui, 2 tn fijngesneden knoflook en de rode peper. Voeg 5 el ketjap manis, 1 tl trassi, 1/2 el rijstazijn, 1 el gembersiroop, 1/2 el sambal badjak en een 1/2 el bruine suiker toe en roer dit even goed door. Leg de gehaktballen terug in de pan. Voeg 200 milliliter kokosmelk toe, leg de deksel op de pan en laat minimaal 30 minuten stoven. (vergeet niet ze om te draaien tussentijds)
  • Snijd de gehaktballen in plakjes, leg ze op een broodje met een flinke klodder zelfgemaakte pindasaus. Eventueel met extra saus van de gehaktballen. Vries de overgebleven saus van de gehaktballen in voor over bijvoorbeeld een stamppot.

Broodje Indische gehaktbal met pindasaus

broodje Indische gehaktbal
Broodje bal maar dan anders! Dit broodje Indische gehaktbal aten wij uiteraard op een zelfgemaakt hamburgerbroodje met pittige pindasaus en zelfgemaakt friet. Lekker met fijngesneden bosui en gebakken uitjes. 

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker