Zelf shoarmakruiden maken is echt super simpel en ontzettend lekker. Het kan jullie vast en zeker niet ontgaan zijn dat wij niet zo van het gezonde eten zijn. Wel probeer ik zo vaak mogelijk alles zelf te maken en dus zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. In de kant en klare kruidenvarianten zit vaak enorm veel zout en nu heb je zelf in de hand hoeveel zout je gebruikt. Het recept wat ik je vandaag geef is goed voor 3 tot 4 keer gebruik. Mocht je een voorraadje willen hebben, verdubbel dan het recept.
Recept shoarmakruiden maken
Ingrediënten
- 2 theelepels gemalen koriander
- 5 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1,5 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
Instructies
- Heel simpel: alles mengen!
Zelf shoarmakruiden maken
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-pizzasaus-maken-familie-over-de-kook-style/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/frisse-yoghurtdip-lekker-bij-diverse-gerechten-en-snacks/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-kerriemayonaise-maken/” target=”_blank”]