zelf kipshoarma maken met zelfgemaakte knoflooksaus

KokenKoken
zelf kipshoarma maken met zelfgemaakte knoflooksaus
Deel met je vrienden:

Het weekend inluiden is nog nooit zo lekker geweest als met deze zelfgemaakte kipshoarma. Uiteraard maakte ik daar natuurlijk ook zelf mijn knoflooksaus bij. Die knoflooksaus is misschien alleen nog wel een dingetje….daar ga je vanuit je giechel ruiken….niet normaal! Ach, je moet er iets voor over hebben om lekker te eten. Normaal gesproken maak ik ook zelf mijn pitabroodjes maar daar had ik dit keer niet zo’n zin in. Zonde, want dat maakt het wel echt veeeeeeel lekkerder. Mocht jij dus wel zin en/of tijd hebben, dan zou ik zeker mijn broodjes zelf maken.

recept zelf kipshoarma maken

kipshoarma

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Arabische
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
  • 1,5 eetlepel shoarmakruiden uiteraard zelfgemaakte kruiden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele of groene paprika in reepjes gesneden
  • 1 grote ui in halve ringen gesneden
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 bakje (250gr) champignons grof gesneden
  • 4 pitabroodjes
  • sla
  • knoflooksaus
  • olie en roomboter

Instructies

  • Bestrooi de kip met de shoarmakruiden en laat het liefst even intrekken. (eigenlijk hoe langer hoe beter) Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin aan. Voeg de ui, knoflook, paprika's, champignons en sambal badjak toe. Bak alles op redelijk hoog vuur tot het gaar en goudbruin is. Bereid de pita's en vul de pita's met de kipshoarma, sla en natuurlijk een flinke klodder knoflooksaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

recept zelfgemaakte shoarmakruiden

shoarmakruiden

Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 3 porties

Ingrediënten

  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 5 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder

Instructies

  • Heel simpel: alles mengen!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

recept zelfgemaakte knoflooksaus

knoflooksaus

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 bekertje (125gram) crème fraîche
  • 3 flinke eetlepels mayonaise
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • flinke snuf fijngemalen witte peper
  • flinke snuf zout
  • klein handje peterselie fijngehakt
  • klein handje bieslook fijngehakt
  • 1/2 theelepel uienpoeder optioneel

Instructies

  • Alle ingrediënten mengen en klaar is je knoflooksaus. (gebruik niet te kleine teentjes knoflook)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

kipshoarma

zelfgemaakte kipshoarma met zelf shoarma kruiden maken
kipshoarma met zelfgemaakte shoarmakruiden en uiteraard zelfgemaakte knoflooksaus. Dit was echt zo onwijs lekker!!! Comfort Food op zijn best 🙂
zelf kipshoarma maken met zelfgemaakte patat en knoflooksaus
Uiteraard bakte ik zelf patat erbij, want bij shoarma hoort patat! Wat mij betreft hoort overal patat bij hahahaha.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker