wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus

wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus

Deze wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus viel dit keer bij echt iedereen in de smaak. Zelfs Amaranthe, wat toch echt een moeilijke eter is, heeft gesmuld! Het recept ontstond eigenlijk uit een snack. Ik had namelijk de krokante garnalen met panko als vrijdagavond snack gemaakt maar deze waren zo lekker dat ik er ook een complete maaltijd mee wilde maken. Het was die dag ontzettend warm, dus wat is er dan lekkerder dan een goedgevulde wrap. Het lekkerste is als de garnalen eventjes een uurtje de tijd krijgen om in de kruidenmix te liggen. Houd hier dus eventueel rekening mee met je planning. Maak ook gerust een dubbele portie want je eet je vingers erbij op!

recept wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus

wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus

wraps met krokante garnalen

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rauwe gepelde garnalen ontdooid of vers
  • 75 gram bloem
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren geklutst
  • 2 eetlepels water
  • 100 gram panko
  • 4 wraps

wraps garnering

  • mayonaise
  • sweet chilisaus
  • sla
  • 2 avocado’s in blokjes gesneden
  • 2 bosui fijngesneden
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden, zonder vruchtvlees
  • 125 gram cherry tomaten in partjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng de garnalen met een flinke snuf zout, peper, paprikapoeder, uienpoeder, en knoflookpoeder. (laat het liefst even een uurtje intrekken) Kluts in een bord 2 eieren met 2 el water. Leg op een ander bord de bloem en weer op een ander bord de panko. (mix door de panko eventueel wat extra peper en zout) Haal de garnalen eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Frituur de garnalen in 3 minuten goudbruin.
  • Smeer de wrap in met een dun (of dik) laagje mayonaise. Beleg met een handje sla, komkommer, avocado, bosui, cherry tomaten, de krokante garnalen en doe er dan naar eigen smaak chilisaus overheen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

krokante garnalen in een wrap

krokante garnalen in panko met sweet chilisaus
krokante garnalen met sweet chilisaus. Omdat ik ietsjes op de lijn probeer te letten gebruik ik tegenwoordig deze chilisaus. Maar gebruik natuurlijk gewoon welke chilisaus jij het lekkerste vindt. Ook een lekker recept met chilisaus is deze kip in chilisaus ovenschotel
krokante garnalen in een wrap met sweet chilisaus
Niet alleen lekker dus al snack maar ook om een goed gevulde wrap mee te maken. Zelf wraps maken is niet alleen erg lekker maar ook een stuk gezonder. Ik verving in het recept de helft van de bloem met roggemeel. Uiteraard kan je ook gewoon kant en klare wraps of Libanees platbrood gebruiken.

Onderstaande recepten vind je ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-krieltjes-ovenschotel/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-in-pindasaus-met-roerbakgroenten-en-rijst/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-filet-americain-maken-verslavend-lekker/” target=”_blank”]