Volkoren pasta met kip in tomatensaus. Een gezonde en heerlijke maaltijd die snel en gemakkelijk te bereiden is.
Volkoren pasta
Waarom volkoren pasta gebruiken? Volkoren pasta wordt gemaakt van volkorenmeel, wat betekent dat het alle delen van de graankorrel bevat.
Dit zorgt ervoor dat volkoren pasta veel meer voedingsstoffen bevat dan gewone pasta. Het bevat meer vezels, wat helpt bij het behouden van een gezonde spijsvertering en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
Daarnaast bevat volkoren pasta meer eiwitten en complexe koolhydraten, waardoor je langer vol blijft en een stabielere energievoorziening hebt.
Voorheen vonden wij thuis volkoren pasta allemaal niet zo lekker (whahaha understatement) Echter heb ik zelf enorm last van spastische darmen met alle gevolgen van dien. Dus hup….geen gezeur meer en meer volkoren producten eten.
Eerlijk is eerlijk, de eerste keren werd er met lange tanden aan tafel gegeten. Inmiddels is iedereen gewend aan de smaak en staat er dus steeds vaker een volkoren pasta op tafel.
Andere lekkere pasta’s zijn: pasta met salami in kruidige tomatensaus, pasta pesto met geroosterde tomaten of maak eens een pastasalade met kip en honing-mosterddressing.
Dus ben jij ook geen enorme liefhebber van volkoren pasta? Blijf proberen 🙂 Je gaat echt oprecht wennen aan de smaak. Zo niet, dan kan je dit gerecht uiteraard ook gewoon met normale pasta maken.
Recept volkoren pasta met kip in tomatensaus
Volkoren pasta met kip in tomatensaus
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta soort naar eigen wens
- 400 gram kipfijfilet in kleine stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 blik tomatenblokjes
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- snufje chilivlokken
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel suiker
- snuf versgemalen zwarte peper
- 1/2 citroen rasp nodig
EXTRA'S
- grana padano of andere geraspte kaas naar eigen smaak
- 4 eieren gebakken of roerei
- handje verse peterselie of basilicum fijngehakt
Instructies
- Verhit een scheutje olie in grotere koekenpan of hapjespan en fruit kort de uien aan met de knoflook.
- Voeg de stukjes kip toe samen met alle specerijen, het bouillonblokje en de citroenrasp. Bak de kip rondom goudbruin aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de suiker en laat de saus afgedekt 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta gaar en bak eventueel de eieren.
- Meng de pasta door de tomatensaus. Serveer met grana padano (of andere kaas), ei en bestrooi met eventueel een beetje fijngehakte peterselie of basilicum. Eet smakelijk!
Welke kip gebruiken?
Zelf gebruik ik het liefs kipdijfilet. Dit vlees is namelijk een stuk malser van structuur dan gewone kipfilet. Ik gruwel alleen van “vetjes”, dus wanneer er behoorlijk veel vet aan het vlees zit snij ik wel de meeste stukken eraf.
Uiteraard mag je ook gewoon normale kipfilet gebruiken. Eet je liever vegetarisch? Dan kan je natuurlijk ook vega kip stukjes/reepjes gebruiken.
Volkoren pasta met kip in tomatensaus
Wij eten graag nog roerei of gebakken ei bij pasta. In de pasta zelf zit geen groenten maar voel je vrij om Italiaanse roerbakgroente toe te voegen. Ook lekker is om gewoon een simpele salade erbij te serveren. Bijvoorbeeld een salade Caprese. Of wat dacht je van gegrilde groente uit de oven! Zo krijg je toch nog je vitamientjes binnen 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken