vegetarische stamppot met rauwe spinazie en feta

vegetarische stamppot met rauwe spinazie en feta
Deel met je vrienden:

Wij proberen iets vaker per week tegenwoordig vegetarisch te eten. Deze vegetarische stamppot met rauwe spinazie en feta was per ongeluk ontstaan. Eigenlijk wilde ik namelijk een stamppot met prei en chorizo maken. De kinderen wilde alleen liever een andijviestamppot. Eenmaal aangekomen bij de supermarkt, zag ik dat de spinazie in de aanbieding was. Het werd dus geen prei, geen andijvie maar spinazie 🙂 Eenmaal afgerekend was ik alleen de chorizo vergeten! Nee hé!!! Moet ik weer heel de winkel door voor alleen chorizo.

Wel had ik al pulled oats meegenomen voor een recept later in de week. Ik had echt geen zin meer om weer met een winkelwagentje heel de supermarkt te moeten doorkruizen. Daarom bedacht ik me dat ik wel iets ging fabriceren met de pulled oats.

De reacties thuis waren heel erg wisselend op het avondeten. Ik en Jan Willem vonden de stamppot zeer geslaagd. Zeker voor herhaling vatbaar! Beaudine vond alles lekker behalve de rode paprika die ook door de stamppot gaat. Die was dus eerst alle stukjes paprika uit de stamppot aan het vissen. Amaranthe vond de feta niet lekker maar de pulled oats vond ze juist weer super lekker.

Durf jij het nu nog aan om deze stamppot met rauwe spinazie en feta te maken?

recept vegetarische stamppot met rauwe spinazie en feta

stamppot met rauwe spinazie, feta en paprika

stamppot met rauwe spinazie, feta, paprika en pulled oats

vegetarisch eten hoeft niet smakeloos te zijn met deze rauwe spinazie stamppot met feta, paprika en pulled oats
3 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: feta, paprika, pulled oats, rauwe spinazie, spinazie, stamppot, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 200 milliliter melk
  • 150 gram feta
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 200 gram verse spinazie grof gehakt
  • 1 stuk rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 bakje pulled oats naturel
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1,5 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Maak de stamppot rauwe spinazie klaar: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk en een snufje peper tot een puree. Spatel de spinazie, 2/3 feta en paprikablokjes erdoorheen. Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Proef eerst…..de feta is natuurlijk ook zoutig.
  • Als de aardappelen koken, maak dan ook de pulled oats in ketjap-chilisaus alvast klaar: verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan of koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout en sambal badjak voor 3-5 minuten. Voeg de pulled oats toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, ketjap manis en chilisaus. Bak de pulled oats voor ongeveer 5 minuten op niet al te hoog vuur. (anders gaat de ketjap aanbranden)
  • Serveer de rauwe spinazie stamppot met de pulled oats en bestrooi met de overgebleven feta. (je kan eventueel ook alle feta door de stamppot mengen)

vegetarische stamppot

De stamppot kan je op drie manieren eten en op alle drie de manieren is het lekker 🙂 zonder pulled oats, met pulled oats of met pulled oats en extra feta.

Andere lekkere stamppot recepten zijn: hutspot met kaas-gehaktballen, prei stamppot met kip ketjap of de andijviestamppot met ras el hanout.

Wat zijn pulled oats

Ik gebruik tegenwoordig als vleesvervanger heel graag pulled oats. Wij ontvingen een paar weken geleden een proefpakketje en sindsdien staat het zeker één keer per week op het menu. Pulled Oats is gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Het is dus een volledig plantaardig product vol vezels en mineralen. Het bevat geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten, toevoegingen of conserveringsmiddelen.

Er zijn volgens mij momenteel twee varianten. De naturel smaak en de Tomato smaak. Die laatste heb ik zelf nog niet geprobeerd. De Naturel is lekker maar wij vinden wel dat je het zelf nog goed op smaak moet brengen. De structuur is wel echt top! Wij gebruiken de pulled oats graag als vleesvervanger en door de pasta kan het prima voor gehakt vervangen worden. Ik koop het zelf bij de Albert Heijn maar misschien is het ook bij andere supermarkten verkrijgbaar. Het is ook een stuk goedkoper dan vlees. Voor met zijn vieren gebruik ik vaak maar 1 bakje. Tenzij ik ermee wil “stoven”, dan heb je wel echt meer nodig.

pulled oats recepten

Voor de zekerheid voeg ik een foto van de verpakking toe. Zo weet je tenminste waar je naar moeten zoeken in de supermarkt.

Dit product vult ook meer dan vlees en daardoor heb je minder nodig. Wil je dus minder vlees gebruiken maar vind je het lastig om alleen maar groenten te eten, dan zijn pulled oats echt een aanrader om eens te proberen. (en nee…..dit is geen verkapte reclame….ik ben oprecht fan)

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken