1,5kilokruimige aardappelengeschild en in stukken gesneden
200millilitermelk
150gramfeta
snufvers gemalen zwarte peper en zout
200gramverse spinazie grof gehakt
1stukrode paprikain blokjes gesneden
1bakjepulled oats naturel
1rode uiin dunne halve ringen
3teentjesknoflookfijngehakt
2theelepelssambal badjak
1,5eetlepelketjap manis
2eetlepelschilisaus
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak de stamppot rauwe spinazie klaar: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk en een snufje peper tot een puree. Spatel de spinazie, 2/3 feta en paprikablokjes erdoorheen. Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Proef eerst.....de feta is natuurlijk ook zoutig.
Als de aardappelen koken, maak dan ook de pulled oats in ketjap-chilisaus alvast klaar: verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan of koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout en sambal badjak voor 3-5 minuten. Voeg de pulled oats toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, ketjap manis en chilisaus. Bak de pulled oats voor ongeveer 5 minuten op niet al te hoog vuur. (anders gaat de ketjap aanbranden)
Serveer de rauwe spinazie stamppot met de pulled oats en bestrooi met de overgebleven feta. (je kan eventueel ook alle feta door de stamppot mengen)