Andijviestamppot met ras el hanout: lekker anders!

KokenKoken
Andijviestamppot met ras el hanout: lekker anders!
Deel met je vrienden:

Eén van mijn favoriete stamppot recepten is rauwe andijviestamppot. Ik varieer er dan ook regelmatig flink op los. Deze andijviestamppot met ras el hanout kruiden is echt zo onwijs lekker. Bomvol smaak, pittig maar niet té en weer eens anders dan anders! Daarbij, niet geheel onbelangrijk, is ook dit weer een makkelijke maaltijd om te maken. Ik heb hem dit keer gemaakt met kipgehakt maar uiteraard kan je ook gewoon gehakt gebruiken. Overigens ook een lekkere stamppot is mijn pittige andijviestamppot met ketjap en oestersaus. Zo zie je maar andijvie hoeft zeker niet saai te zijn!

recept andijviestamppot met ras el hanout

andijviestamppot met ras el hanout

3.67 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Afrikaanse, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 150 gram rauwe andijvie fijngesneden
  • 150 milliliter lauwwarme melk of koud als je geen tijd hebt
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 75 gram belegen kaas in blokjes gesneden
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 300 gram kipgehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2 theelepels sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • gebakken uitjes
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en giet deze af. Meng de aardappelen met de lauwwarme melk en 50 gram roomboter. Stamp dit tot een smeuïge puree. Voeg de fijngesneden andijvie toe en roer dit goed door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snuf peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaasblokjes doorheen en klaar is je andijviestamppot.
  • Ondertussen dat de aardappels op het vuur staan, maak je de pittige ras el hanout kipgehakt mengsel klaar: verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met knoflook, 2 tl ras el hanout kruiden, 1 tl paprikapoeder en 1,5 tl sambal badjak. Voeg het gehakt toe met de paprika en bak op middelhoog vuur tot het gehakt gaar is.
  • Meng het gehaktmengsel door de andijviestamppot en serveer met flink wat gebakken uitjes.

rauwe andijvie stamppot met ras el hanout kruiden

recept rauwe andijviestamppot met ras el hanout kruiden en gebakken uitjes
Deze kruidige andijvie stamppot is super lekker met gebakken uitjes. Wij zijn hier thuis helemaal verslaafd aan de curry gebakken uitjes. Deze smaak past ook echt super goed bij dit gerecht.
recept rauwe andijviestamppot met ras el hanout kruiden en gebakken uitjes.
Wie zegt dat een andijviestamppot saai is, heeft deze nog niet geproefd 🙂 Dit recept is echt alles behalve saai te noemen! De gebakken uitjes geven de stamppot een lekkere bite. Ik gebruik in dit recept niet super veel rauwe andijvie, omdat de kids het anders niet eten. Gebruik dus vooral de hoeveelheid andijvie die je normaal in je stamppot zou gebruiken.