vegetarische pasta in pikante tomatensaus

vegetarische pasta in pikante tomatensaus

Vegetarische pasta in pikante tomatensaus. Deze pasta is klaar binnen 30 minuten, is licht pittig van smaak en je mist echt geen vlees.

vegetarische pasta in pikante tomatensaus

Mmmm een heerlijke pasta voor het avondeten, daar maak je ons allemaal heel erg blij mee thuis. Dit keer serveerde ik er plakjes courgette uit de oven bij. Een simpele Caprese salade is er eventueel ook erg lekker bij.

Eet jij ook zo graag een vegetarische pasta als avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: pasta in tomatensaus met aubergine, penne in tomatensaus met groenten of maak de pastasalade met pesto.

Pikante tomatensaus

Als je ons iets langer volgt, dan is het geen geheim dat wij wel van een beetje pit houden. Deze pasta is dan ook echt een gerecht wat helemaal in ons “straatje” is.

Voor de tomatensaus heb ik dit keer van Heinz de Chilli tomato frito gebruikt. Deze kregen wij een tijdje geleden opgestuurd om te proeven. Yum! Deze Tomato Frito is echt heel erg lekker. Hiermee ga ik absoluut nog meer recepten mee maken. De saus voor deze pasta is pittig maar zeker niet té pittig.

Recept vegetarische pasta in pikante tomatensaus

vegetarische pasta in pikante tomatensaus

Vegetarische pasta in pikante tomatensaus

Wij proberen minimaal 3 keer in de week vegetarisch te eten en grote favoriet momenteel is deze vegetarische pasta in pikante tomatensaus.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: pasta, pikante tomatensaus, tomatensaus, vegetarisch, vegetarische pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 gram kastanje champignons in partjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 1 pak Tomato Frito Chilli
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel suiker
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 14 gram basilicum fijngehakt
  • 50 mililiter water
  • extra vierge olijfolie
  • kaas soort naar eigen wens

Instructies

  • Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan. Bak de uien met de champignons, paprika en knoflook tot de champignons goudbruin zijn. 
  • Voeg dan de paprikapoeder, snuf versgemalen zwarte peper, zout en gedroogde oregano toe en bak kort mee. 
  • Voeg de Tomato Frito toe samen met de ketchup, suiker en 50 ml water. Laat de saus 20 minuten pruttelen met de deksel van de pan een stukje open.

KOOK ONDERTUSSEN DE PASTA

  • Breng een grote pan water aan de kook samen met het groentebouillonblokje. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af.
  • Meng de pasta door de pastasaus samen met 2/3 van de fijngehakte basilicum.
  • Verdeel de pasta over 4 borden/kommen, bestrooi met de overgebleven basilicum en strooi er geraspte kaas naar wens overheen. Eet smakelijk!
  • TIP: helaas is de Heinz Chilli tomato frito niet overal verkrijgbaar. Mocht je deze niet kunnen vinden, gebruik dan 350 gram gewone tomaten frito en voeg 1 flinke theelepel sriracha toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Welke pasta gebruiken

Welke pasta je gebruikt maakt eigenlijk niet zoveel uit. Door juist te variëren in verschillende soorten pasta’s smaakt je avondmaaltijd iedere keer weer anders.

Ik heb dit keer rigatoni gebruikt maar spaghetti, macaroni, penne, fussili, tagliatelle of zelfs tortellini is ook erg lekker.

Pasta in pikante tomatensaus

pasta in pikante tomatensaus