Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan. Bak de uien met de champignons, paprika en knoflook tot de champignons goudbruin zijn.
Voeg dan de paprikapoeder, snuf versgemalen zwarte peper, zout en gedroogde oregano toe en bak kort mee.
Voeg de Tomato Frito toe samen met de ketchup, suiker en 50 ml water. Laat de saus 20 minuten pruttelen met de deksel van de pan een stukje open.
KOOK ONDERTUSSEN DE PASTA
Breng een grote pan water aan de kook samen met het groentebouillonblokje. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af.
Meng de pasta door de pastasaus samen met 2/3 van de fijngehakte basilicum.
Verdeel de pasta over 4 borden/kommen, bestrooi met de overgebleven basilicum en strooi er geraspte kaas naar wens overheen. Eet smakelijk!
TIP: helaas is de Heinz Chilli tomato frito niet overal verkrijgbaar. Mocht je deze niet kunnen vinden, gebruik dan 350 gram gewone tomaten frito en voeg 1 flinke theelepel sriracha toe.
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Nederlands
pasta, pikante tomatensaus, tomatensaus, vegetarisch, vegetarische pasta