Wil je een lekkere broodmaaltijd maken? Maak dan dit Turks brood met kruidig gehakt, salsa en frisse yoghurtdip. Je kan dit Turkse brood zowel als uitgebreide lunchmaaltijd eten of als een simpele avondmaaltijd. Wij hebben met zijn vieren meer dan genoeg aan dit gerecht voor ons avondeten. Ben jij een hele grote eter 😉 serveer er dan eventueel een simpele courgette-tomatensoep bij.
Wij halen meestal Turks brood bij een Turkse supermarkt. Tegenwoordig verkopen de meeste reguliere supermarkten ook Turks brood. Deze broden zijn alleen wel lekkerder als je ze eventjes verwarmd in de oven.
recept Turks brood met kruidig gehakt
Turks brood met kruidig gehakt
Ingrediënten
- 500 gram gehakt naar keuze
- 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels tomatenpuree flinke eetlepels
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel chilisaus
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
SALSA
- 250 gram cherrytomaatjes in partjes gesneden
- 1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel gedroogde peterselie flinke theelepel
- snuf pul biber (chilivlokken) optioneel
FRISSE YOGHURTIP
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1/2 limoen sap nodig
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
EXTRA
- sla naar keuze
- 1 Turks brood
Instructies
- Meng in een schaaltje alle benodigdheden voor de salsa en in een ander schaaltje alle benodigdheden voor de frisse yoghurtdip. Zet beide schaaltjes in de koelkast tot gebruik.
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak kort de ui met de paprika, sambal badjak en sambal oelek, tot de ui glazig is. Voeg dan alle droge specerijen toe en bak dit 30 seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Breng vervolgens op smaak met de tomatenpuree en chilisaus. Bak dit 1 minuutje mee.
- Snijd het Turkse brood in 4 stukken en die stukken doormidden. Beleg met sla, het kruidige gehakt, salsa en frisse yoghurtdip.
TIP: ook lekker is om het kruidig gehakt in of op een pita te serveren. Snijd dan wel de ingrediënten voor de salsa kleiner als je het in pita wilt eten.
brood met gehakt, salsa en yoghurtdip
Het gehakt is ook heerlijk om koud te eten. Mocht het net zoals de afgelopen week super warm zijn, dan kan je dit gerecht dus ook prima van te voren bereiden. Ben je echt een pittig eten liefhebber? Serveer er dan een fijngesneden rode peper bij. Ook lekker is om een pizza met het kruidige gehakt te beleggen. Wil je jezelf dan helemaal verwennen? Strooi er dan lekker veel geraspte kaas overheen. Ik gebruik zelf het liefste een mengsel van mozzarella, cheddar en extra belegen kaas. Zo zie je maar….je kan met dit gehakt alle kanten op. In de winter kan je het gehakt bijvoorbeeld ook door een andijviestamppot (of andere stamppot) mengen.
ook lekkere recepten met gehakt zijn: hartige taart met sperziebonen en gehakt, macaroni met gehakt en tomatenpuree of de saté gehaktballetjes.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.