Trifle met cake en Amaretto. Deze trifle is denk ik de lekkerste trifle die ik tot nu gemaakt heb. Hij is in ieder geval gevaarlijk lekker. Gelukkig kan je deze trifle mega snel klaarmaken. Een kind kan echt de was doen!
Je zou de trifle ook prima van te voren kunnen bereiden. Een goede tip dus misschien voor de Feestdagen 🙂
Amaretto
Amaretto is een Italiaanse amandellikeur. In het Italiaanse betekend Amaretto “een klein beetje bitter”. Ik vind het zelf eerlijk gezegd nooit zo bitter smaken. Ik vind het altijd smaken als vloeibare marsepein. Nu ben ik echt gek op marsepein! Het zal je dan dus ook niet verbazen dat ik Amaretto ook errug lekker vind 😉
Amaretto kan je ‘on the rocks’ drinken, ofwel met ijsklontjes, je kunt het in een cocktail gebruiken, mixen met koffie, over roomijs is het heerlijk en het is super lekker in diverse toetjes/desserts.
Cake
Voor dit recept kan je het jezelf heel gemakkelijk maken of iets moeilijker. Ik houd van heel makkelijk, dus ik gebruik voor deze trifle gewoon een kant en klare cake. Je zou uiteraard ook zelf eerst een cake kunnen bakken.
Ik gebruik het liefst een roomboter marmercake maar gebruik gerust een andere cake die jij lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld ook wortelcake , kruidcake of een brownie gebruiken.
Monchou
Normaal gesproken gebruik ik vaak mascarpone wanneer ik een trifle maak. Echter zit ik momenteel in een ‘MonChou fase’. Het voordeel van MonChou is dat de vulling wat frisser van smaak is. De vulling stijft in de koelkast ook iets meer op dan wanneer je mascarpone gebruikt.
Vind jij MonChou echt niet lekker dan zou je de MonChou ook prima kunnen vervangen voor mascarpone. Wil je juist een luchtige vulling? Vervang de MonChou dan voor Griekse yoghurt of crème fraîche.
Gesuikerde pinda’s
Om de trifle wat spannender te maken qua structuur én smaak voegde ik fijngehakte gesuikerde pinda’s toe. Wanneer je de trifle van te voren wilt klaarmaken zou ik de laatste laag met pinda’s alleen wel vlak voor serveren toe voegen. Zo blijven de gesuikerde pinda’s ook echt knapperig.
Recept trifle met cake en Amaretto
Trifle met cake en Amaretto
Equipment
- 4 glazen of 6-8 kleinere glaasjes
Ingrediënten
- 3 plakjes cake ongeveer 1,5 cm dik
- 100 gram roomkaas (ik gebruik MonChou, iets op kamertemperatuur laten komen)
- 200 milliliter ongeklopte slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 30 milliliter Amaretto + extra
- 100 gram gesuikerde pinda's grofgehakt
Instructies
- Snijd de cake in kleine blokjes.
- Klop de slagroom stijf met 1 el poedersuiker. Meng de MonChou met de vanille extract, 1 el poedersuiker en 30 ml Amaretto. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.
- Leg de blokjes cake onderin het glas. Drizzle daaroverheen een beetje Amaretto. Verdeel daarop het MonChou mengsel, dan de gesuikerde pinda's en herhaal dit nog een keertje.
- Drizzle eventueel over de bovenste laag nog een beetje extra Amaretto. (een glaasje ernaast kan ook geen kwaad 😉 )
- TIP: ook lekker is om nog wat (salted) caramel tussen de laagjes te gebruiken. TIP: bewaar in de koelkast tot gebruik. TIP: je zou ook koffie over de cake kunnen gebruiken. Zo krijg je een soort van tiramisu.
- Dit recept is voldoende voor 4 vrij grote toetjes. Je zou ook 6 tot 8 kleine glaasjes kunnen gebruiken en dan maar 1 laag opbouw. Dus laagje cake, Amaretto eroverheen, Monchou mengsel en aftoppen met gesuikerde pinda's.
Trifle met cake en Amaretto
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken
*de fles Amaretto hebben wij opgestuurd gekregen om te proberen