100gramroomkaas(ik gebruik MonChou, iets op kamertemperatuur laten komen)
200milliliterongeklopte slagroom
2eetlepelspoedersuiker
1theelepelvanille extract
30milliliterAmaretto+ extra
100gramgesuikerde pinda'sgrofgehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Snijd de cake in kleine blokjes.
Klop de slagroom stijf met 1 el poedersuiker. Meng de MonChou met de vanille extract, 1 el poedersuiker en 30 ml Amaretto. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.
Leg de blokjes cake onderin het glas. Drizzle daaroverheen een beetje Amaretto. Verdeel daarop het MonChou mengsel, dan de gesuikerde pinda's en herhaal dit nog een keertje.
Drizzle eventueel over de bovenste laag nog een beetje extra Amaretto. (een glaasje ernaast kan ook geen kwaad ;-) )
TIP: ook lekker is om nog wat (salted) caramel tussen de laagjes te gebruiken. TIP: bewaar in de koelkast tot gebruik. TIP: je zou ook koffie over de cake kunnen gebruiken. Zo krijg je een soort van tiramisu.
Dit recept is voldoende voor 4 vrij grote toetjes. Je zou ook 6 tot 8 kleine glaasjes kunnen gebruiken en dan maar 1 laag opbouw. Dus laagje cake, Amaretto eroverheen, Monchou mengsel en aftoppen met gesuikerde pinda's.