Ik heb nog nooit zoveel cake gemaakt als de afgelopen weken. Jan Willem had heel veel blauwe bessen gehaald voor in zijn shakes s’ochtends en ik vond dat ik daar heus wel wat van mocht gebruiken. Deze luchtige cake met blauwe bessen kan eigenlijk niet mislukken. Ik heb voorheen echt heel wat gevloekt als mijn cake te droog of te klef bleef. Sinds ik mijn cake niet meer met roomboter maak maar met olie is er nog nooit eentje mislukt. Je mist de smaak van roomboter helemaal niet maar dit komt misschien ook doordat ik de cakevorm wel invet met roomboter…en dan ben ik zeker niet zuinig met de roomboter π
TIP: dit recept is goed voor 1 groot cakeblik of 2 normale cake blikkenΒ Β
recept luchtige cake met blauwe bessen
IngrediΓ«nten
- 150 gram blauwe bessen
- 200 gram suiker
- 250 milliliter milde olie
- 250 milliliter Melk
- 1 theelepel Vanille extract
- snufje zout
- 1 zakje bakpoeder
- 400 gram bloem +extra voor de blauwe bessen
- roomboter voor het invetten bakvorm
- 4 eieren
Instructies
- Meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem. (dit voorkomt dat de blauwe bessen allemaal naar de bodem zakken) Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met 1 zakje bakpoeder. Vet een grote cakeblik in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem of leg er een stukje bakpapier in.
- Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de olie toe en mix dit even door. Voeg dan de melk toe en mix ook weer even kort door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix tot je een smeuΓ―ge substantie hebt. Spatel de vanille extract en de blauwe bessen door het cakebeslag. Giet het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 50-60 minuten licht goudbruin en gaar.
Deze recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/bananenbrood-noten-en-chocolade/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/appelkoeken-heerlijk-koffie-thee/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/citroentaart-frisse-mascarpone-en-bramen/” target=”_blank”]