Limoncello cake met citroen en munt

Limoncello cake met citroen en munt
Deel met je vrienden:

Als wij visite krijgen die iets lekkers voor ons meenemen, dan is dat meestal een fles goede wijn of een fles Limoncello. Wij drinken heel graag Limoncello maar ik vind het ook ontzettend lekker om te verwerken in desserts, nagerechten, toetjes…geef het een naam. Deze Limoncello cake met citroen en munt is heerlijk fris en zoet tegelijk. Je smaakpapillen worden in ieder geval heerlijk gekieteld….

Recept citroencake met Limoncello en munt

Limoncello cake

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 200 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 200 gram roomboter kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker mag ook gewone suiker zijn
  • 4 eieren
  • 2 citroenen zowel rasp als sap nodig
  • 4 eetlepels Limoncello
  • 30 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • muntblaadjes
  • 1 theelepel Vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. (daardoor kan je de cake er na het bakken makkelijk uithalen)
  • Mix de boter met de witte basterdsuiker tot een romige substantie. Het moet wittig van kleur worden. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg 1 tl vanille extract toe en naar smaak de sap van een 1/2 of 1/1 citroen. Vervolgens voeg je al mixend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix je tot je een glad beslag hebt. Schep het cakebeslag in de vorm en bak 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat hem anders langer in de oven staan. Laat de cake helemaal afkoelen.
  • Maak ondertussen de Limoncello mascarpone laag voor over de cake. Meng de mascarpone met 3 el Limoncello, 50 gram poedersuiker en het sap van weer een 1/2 of 1/1 citroen. Maar net wat jij lekkerder vindt. Zet het mengsel in de koelkast en smeer pas over de cake als deze helemaal is afgekoeld en je hem gaat serveren. Rasp over de cake ook nog wat extra citroenschil en bestrooi met wat gescheurde blaadjes munt.

 

Limoncello

Limoncello is echt een Italiaanse alcoholische drankje met een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30 procent. Limoncello wordt…duh…gemaakt van citroenen. Limoncello bestaat eigenlijk maar uit 4 ingrediënten en dat zijn: citroen, suiker, alcohol en water. Voor de Limoncello worden alleen de schillen gebruikt van de citroenen en niet het vruchtvlees. De schil geeft de smaak en kleur aan het drankje. Nog steeds staat er op ons verlanglijstje om een keertje zelf Limoncello te maken. Ze zeggen dat het namelijk niet moeilijk is. Nu geloven wij dit meteen, met maar 4 ingrediënten, maar ik denk dat het misschien toch nog best lastig is om echt een lekkere Limoncello te maken. Tussen iets maken en iets lekker maken zit soms toch echt wel verschil. 

WIN-ACTIE BRAUN MULTIMIX 5

JAAAAAAA!!!! Super gaaf!!!! Ik mag onder één van onze lezers deze Braun Multimix 5 verloten. Mijn mixer was wel aan vervanging toe, zoals ik in het filmpje uitleg, en ik vind het super leuk dat ik iemand blij mag maken met een nieuwe mixer. Hij is namelijk echt super handig en maakt het koken en bakken net even iets gemakkelijker.

Wat moet je doen om kans te maken op deze Braun Multimix 5:

Like de Facebookpagina van Familie over de Kook (als je dit niet al gedaan hebt natuurlijk)
Tag een vriend/vriendin die ook wel een nieuwe mixer kan gebruiken. (misschien wil hij/zij ook wel meedoen aan deze actie)
Vermeld ook waarom jij een nieuwe mixer kan gebruiken

De winnaar wordt 31 augustus 2017 bekend gemaakt

De cake is eigenlijk ook al heel erg lekker om zo te eten. Sommige zullen hem misschien te donker vinden maar ik vind een cake altijd lekker met een krokant korstje.
Oké, hij wordt nog lekkerder met de Limoncello mascarpone laag er overheen. Lekker fris ook door de munt en de citroenrasp.
In de cake zelf zit geen Limoncello. Ook lekker is om als de cake uit de oven komt de bovenkant te bestrijken met Limoncello en hem dan verder te laten afkoelen alvorens je de mascarpone laag aanbrengt.
2 Comments
  1. Avatar

    Je had mijn aandacht al bij Limoncello, hahaha. Zo lekker en inderdaad, je kunt er alle kanten mee op. Zelf ook nooit gemaakt, wel ooit bij een Italiaanse collega gehad, die ons héél aparte gerechten voorschotelde én zelfgemaakte Limoncello. Die was toch ook echt wel lekker, jamjam. Ik hop snel naar je FB (die like ik al), want ik heb heel hard een nieuwe mixer nodig 😀

    1. Marie-Louise Kaldenbach

      Altijd leuk zo’n Italiaanse collega. Wij hadden een buurman van Italiaanse afkomst en hij maakt ook altijd zelf zijn eigen Limoncello…lekker dat deze was. Helaas zijn ze naar Spanje verhuist.

Comments are closed.