trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes

trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes

Alleen bovenstaande titel “trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes” doet het water toch van in je mond lopen. Dit recept is per ongeluk ontstaan. Ik wilde namelijk eigenlijk een trifle maken met cake maar ik vergat iedere keer een cake te kopen. Zin om zelf cake te maken, had ik even niet. Ik zag wel in de kast nog een pak reuze mergpijpen liggen. Nu zit in een mergpijp ook cake, dus waarom niet die gebruiken? Het was een zeer goede beslissing! Wat was deze trifle lekker geworden. De combinatie van de stukjes mergpijp met het romige advocaat mengsel en het knapperige van de bokkenpootjes, een schot in de roos.

recept trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes

trifle met advocaat, mergpijp en bokkenpootjes

Trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes

Paas idee: trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes
4 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: advocaat, bokkenpootjes, merpijpjes, paasrecept, paastoetje, toetje, trifle
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks reuzemerpijpen in stukjes gesneden
  • 4 stuk bokkenpootjes fijn gehakt
  • 7 eetlepels advocaat
  • 200 milliliter slagroom
  • 150 gram volle yoghurt
  • 3 eetlepels suiker

Instructies

  • Mix de slagroom lobbig met 3 eetlepels suiker. Spatel voorzichtig 4 eetlepels advocaat en de yoghurt door de slagroom.
  • Leg op de bodem van de glaasjes een beetje van de gesneden mergpijpjes, daarop het advocaat-slagroom mengsel, een beetje advocaat en een beetje fijngehakte bokkenpootjes. Ga zo verder tot alle ingrediënten gebruikt zijn.
  • Serveer de trifle meteen of zet de trifle afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: hoe je de laagjes voor de trifle opbouwt maakt eigenlijk echt niet uit. Zolang je alle ingrediënten maar gebruikt. Ben je nu een enorme liefhebber van advocaat, gebruik dan meer “pure” advocaat om de trifle mee op te bouwen.

paas trifle

Trifle met advocaat, mergpijp en bokkenpootjes

Wat kan het leven toch ontzettend simpel en vooral lekker zijn! Om deze trifle in extra Paas sfeer te serveren, kan je er eventueel kleine chocolade paaseitjes in zetten.

Andere lekker trifle recepten zijn: trifle met lange vingers en zomerfruit compote, trifle met bitterkoekjes en lemon curd of trifle met brownie en salted caramel

Trifle met advocaat, mergpijp en bokkenpootjes

Ik gebruikte dit keer de advocaat van Albert Heijn eigen merk maar ik weet dat mijn moeder graag de advocaat van het merk Zwarte kip eet. Of je echt verschil proeft? Ik heb geen idee moet ik eerlijk zeggen. Ik heb ze namelijk niet geproefd naast elkaar.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.