Trifle met advocaat en sinaasappel

Trifle met advocaat en sinaasappel

Deze trifle met advocaat en sinaasappel is natuurlijk ontzettend lekker om met Pasen te serveren. Het kost je hooguit 5 minuten van je tijd om te maken. Het enige wat misschien lastig is dat je de trifle een nachtje in de koelkast “moet” laten staan. Je kan dus niet meteen aanvallen 😉 Door de trifle een nachtje te laten staan krijgen de lange vingers de tijd om lekker zacht te worden en daardoor krijgen ze een cake structuur. Je zou de trifle eventueel ook meteen kunnen serveren. Zorg er dan alleen voor dat je de lange vingers echt in kleine stukjes breekt. Zo heb je een heerlijke crunch aan je trifle.

Mocht je aan de “echte” Italiaanse lange vingers kunnen komen, dan zou ik je die absoluut aanbevelen. Die zijn net iets dikker en luchtiger dan de gewone lange vingers uit de supermarkt. Door de advocaat te mengen met sinaasappelsap krijg je een heerlijke frisse smaak aan je advocaat. De slagroom meng ik tevens met een beetje rasp van de sinaasappel. Dit toetje/dessert is dus niet overdreven zoet maar juist heerlijk fris.

TIP: vervang de lange vingers voor eventueel stukjes bokkenpoot, brownie of cake. Ook een combinatie van verschillende structuren is erg lekker.

Recept trifle met advocaat en sinaasappel

paas trifle met advocaat en sinaasappel

Trifle met advocaat en sinaasappel

Wil je een simpel toetje maken voor Pasen? Maak dan zeker deze trifle met advocaat en sinaasappel
4 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: advocaat, paas toetje, pasen, sinaasappel, trifle
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 250 milliliter slagroom
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels advocaat
  • 1 sinaasappel rasp en sap nodig
  • 12 stuks lange vingers in stukjes gehakt (soms gebruik ik er ook 16 in totaal )

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Roer de crème fraîche los met 1 el poedersuiker en de rasp van een 1/2 sinaasappel. Spatel voorzichtig de slagroom erdoorheen.
  • Meng in een schaaltje de advocaat met het sap van een sinaasappel en 1 el poedersuiker.
  • Bouw in de glaasjes de trifle in laagjes op. Waar je mee begint en eindigt mag je zelf kiezen.
  • TIP: serveer de trifle met een paar chocolade paaseitjes (ik gebruik graag de geglazuurde van m&m's)
    TIP: rasp wat extra sinaasappel over de trifle vlak voor serveren.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

paas toetje met advocaat en sinaasappel

Een lekker toetje…of dessert ;-)….hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn om te maken. Beaudine is helemaal verzot op advocaat en omdat er geen enorme hoeveelheden gebruikt worden mag ze dit van ons ook gewoon eten. Wil je deze trifle ook maken voor (kleine) kinderen gebruik dan gele vla in plaats van advocaat. Zo kunnen de kids ook meegenieten van “hetzelfde” toetje. Schaaf voor serveren nog wat chocolade over de trifle heen. Dit staat niet alleen leuk maar is ook erg lekker.

andere lekkere trifle recepten

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

PAAS TRIFLE MET ADVOCAAT, MERGPIJPJES EN BOKKENPOOTJES:

trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes

ZOMERSE TRIFLE MET RODE BESSEN:

trifle met rode bessen compote en lange vingers

TRIFLE MET BROWNIE EN SALTED CARAMEL:

trifle met brownie en salted caramel

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.