Top 5 recepten maand juli

Top 5 recepten maand juli

En toen zaten we gewoon alweer in de maand augustus! Nog even en we vieren weer Sinterklaas en Kerst met zijn allen. Heel eerlijk gezegd moet ik er echt niet aan denken….ik vind dit weer namelijk echt super lekker. Wat mij betreft blijft het voor altijd zomer. Omdat er dus weer een maand voorbij is, laat ik vandaag de meest gelezen recepten van de maand juli zien. Net zoals vorige maand staan er zowel nieuwe als oude recepten van Familie over de Kook in. De nummer 1 is in ieder geval helemaal niet verrassend met de zeer warme temperaturen van afgelopen tijd. De nummer 2 vond ik daarentegen wel weer bijzonder. 

top 5 recepten maand juli

NUMMER 1: PASTASALADE MET GEROOKTE KIP EN PESTO 

Wat is er lekkerder dan met warm weer een pastasalade te eten! Niemand heeft toch zin om super lang achter een heet fornuis te staan. Deze pastasalade is dan een ideale maaltijd. Zo gemaakt, lekker fris en ook nog eens gezond. Ook lekker is om bij deze salade een focaccia met rozemarijn en Parmezaanse kaas te maken.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gezonde-pastasalade-gerookte-kip-en-pesto/” target=”_blank”]

NUMMER 2: KIP IN PINDASAUS MET ROERBAKGROENTEN EN RIJST

Dit recept had ik echt totaal niet in deze top 5 verwacht. Het recept is namelijk van flink wat maanden geleden en eerlijk gezegd vind ik hem ook niet zo zomers. Neemt niet weg dat hij wel heel erg lekker is. De kip in pindasaus is trouwens ook erg lekker om bij zelfgemaakte patat te eten. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-in-pindasaus-met-roerbakgroenten-en-rijst/” target=”_blank”]

NUMMER 3: IJSKOFFIE ZELF MAKEN ZONDER ROOMIJS

JAAAAAA!!! Deze ijskoffie had natuurlijk niet mogen ontbreken in dit lijstje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel echt verslaafd ben aan deze ijskoffie en dat terwijl ik eigenlijk helemaal geen koffie lust. Iedere dag drink ik minstens 1 groot glas. Het is echt even een momentje voor mijzelf en ik geniet er dan ook heerlijk van. Heb jij hem al gemaakt?

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ijskoffie-zelf-maken-zonder-roomijs-dus-redelijk-gezond/” target=”_blank”]

NUMMER 4: AVOCADO KIP SALADE

Deze avocado kip salade is zowel lekker op een toastje als op een boterham. Zeker als je er wat krokant gebakken spek overheen doet. Mocht je dus ‘s avonds geen trek hebben in warme maaltijd dan weet je wat je moet maken 🙂 Tip: je kan er ook een avocado mee vullen, ziet er altijd super leuk uit. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/avocado-kip-salade-een-lekkere-zomerse-salade/” target=”_blank”]

NUMMER 5: SPITSKOOL OVENSHOTEL MET SPEK EN KAAS

YES! Mijn favoriet van vorige maand staat nu toch echt in de top 5 van meest gelezen recepten. Nu wordt natuurlijk ook echt alles lekkerder met spek en kaas maar dit recept is echt wel een toppertje. (hahaha en dat is echt niet arrogant bedoelt…ik ben gewoon heel blij met dit recept) Inmiddels heb ik al een hoop positieve berichtjes gekregen van mensen die deze ovenschotel gemaakt hebben. Super leuk! 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spitskool-ovenschotel-met-spek-en-kaas/” target=”_blank”]

JAN WILLEM ZIJN FAVORIETE RECEPT MAAND JULI

Het is helemaal niet vreemd dat dit recept nog niet in deze top 5 staat, omdat het één van de laatst gepubliceerde recepten van de maand juli is geweest. Jan Willem maak ik altijd super blij met salades, dus het was voor mij dan ook niet vreemd dat hij dit recept als zijn favoriet koos. Vooral de honing mosterdsaus viel goed in de smaak. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/salade-met-gegrilde-kip-croutons-en-een-honing-mosterdsaus/” target=”_blank”]

Ik behandel op de blog eigenlijk bijna geen dranken, terwijl wij hier wel erg van houden. Wij drinken bijvoorbeeld heel graag wijn en vinden het ook super leuk om een passende wijn bij ons avondeten te zoeken. Ik zou het stiekem ook heel erg leuk vinden om dit ook op Familie over de Kook te doen. Ik durf het alleen niet zo goed te beschrijven op de blog. Zou je het bijvoorbeeld leuk vinden om bij bepaalde gerechten een bijpassende wijntip te krijgen? Zo ja, dan hoor ik dit graag….dan kan ik ermee aan de slag gaan 🙂