kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst

kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst

Ook ik heb niet altijd maar tijd en zin om lang in de keuken te staan. Deze snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst staat binnen 30 minuten op tafel en is echt super lekker! De kip in pindasaus is trouwens niet alleen lekker bij rijst maar ook heul…. heul….heul lekker bij zelfgemaakte patat. Nu is dat natuurlijk niet heel gezond en aangezien ik momenteel een klein beetje op mijn gewicht wil letten, is rijst een veel verstandigere keuze. Voorheen aten wij eigenlijk altijd normale witte rijst (niet gezond) maar tegenwoordig wissel ik wilde rijst met zilvervliesrijst af (stukken gezonder). Je kan dus echt wel lekker eten zonder dat je alleen maar op een blaadje sla zit te knabbelen.

Recept snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst

snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst

4.48 van 38 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 600 gram Kippendijen in grote stukken gesneden
  • snuf peper en zout

rijst met roerbakgroenten

  • 1 zak Thaise roerbakgroenten 200 gram
  • 300 gram rijst naar keuze
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 4 gekookte eieren of gebakken
  • hand gebakken uitjes
  • hand gezouten pinda's optioneel
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren 5 minuten.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en sweet chilisaus toe. Leg de deksel op de pan (niet gesloten) en laat 15 minuten zachtjes koken. Wil je een dikkere saus, laat dan de laatste paar minuten de deksel van de pan.
  • Verwarm in een ander wok of hapjespan een scheutje olie en roerbak de groenten met een snuf peper en sambal badjak. Voeg de rijst toe samen met de ketjap manis en de ketjap asin. Wok dit eventjes op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en/of zout. Serveer de rijst met de kip in pindasaus en bestrooi met wat gebakken uitjes, pinda's en de eieren.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

kip in pindasaus

snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst
Snelle kip in pindasaus….mmmmm zo lekker! Iets wat overigens ontbreekt op de foto zijn de gekookte eieren. Dit omdat ik alle eieren na het koken kon weggooien. Met het pellen kwam me er toch een smerige lucht vanaf….brrrrrr!!!!!!!! Dus wij aten het recept dit keer zonder de gekookte eieren. Een gebakken ei erbij is trouwens ook super lekker 🙂 Er staat trouwens als een recept van kip in pindasaus op Familie over de Kook maar deze smaakt weer heel anders. Dus dan kan je afwisselen!
snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst
Geen eieren maar gelukkig had ik nog wel wat gezouten pinda’s in de kast liggen. Was ook erg lekker en geeft naast de gebakken uitjes een lekkere bite aan het gerecht. Tip: Kook de rijst een dag van te voren. 

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-in-zwarte-pepersaus-zonder-pakjes-en-zakjes/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ajam-opor-kruidige-kip-kokosmelk/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-curry-met-kip-klaar-in-30-minuten/” target=”_blank”]