Speculaas dadelballetjes met Biscoff. Deze dadelballetjes zijn echt heerlijk smeuïg en de kruidnoten geven een lekkere bite.
Speculaas dadelballetjes
Deze speculaas dadelballetjes met Biscoff zijn een heerlijk tussendoortje om van te genieten bij de koffie of thee. Of serveer ze gewoon als toetje/dessert. Deze balletjes zijn erg lekker én helemaal vegan. Zowel de Biscoff, de dadels als de kruidnoten die je erin kunt verwerken zijn allemaal volledig plantaardig. Hierdoor kun je zonder zorgen smullen, of je nu vegan eet of niet. De balletjes zijn helaas niet het allérgezondste hapje maar dat hoeft ook niet altijd toch 🤪
Medjoul dadels
Dadels vormen de basis van deze balletjes en vooral Medjoul dadels zijn hiervoor erg lekker. Deze dadels hebben namelijk een heerlijke zachte textuur en natuurlijke zoetheid. Ze zijn groter en sappiger dan gewone dadels en daardoor wel echt aan te raden. De dadels mixen perfect met de kruidige smaak van speculaaskruiden en de karamelachtige smaak van Biscoff. De kruidnoten geven de dadelballetjes extra smaak en bite. Hahaha en het viel mij pas op tijdens het schrijven van dit artikel maar het lijken net een soort “zoete bitterballen” 😂
Eet jij ook graag als tussendoortje dadelballetjes? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: Bounty dadelballetjes, chocolade dadelballetjes of maak eens de dadelballetjes met citroen en hazelnoot.
Recept speculaas dadelballetjes met Biscoff
Speculaas dadelballetjes met Biscoff
Equipment
- 1 keukenmachine
Ingrediënten
- 250 gram medjoul dadels ontpit
- 25 gram Speculoos (Biscoff)
- 1 flinke theelepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 50 gram kruidnoten
TOPPING:
- 30 gram kruidnoten
- grof zeezout optioneel
- speculoos Biscoff, optioneel
Instructies
- Mix eerst in een keukenmachine de kruidnoten fijn.
- Mix vervolgens in de keukenmachine de dadels met de speculaaskruiden, speculoos (Biscoff), snufje zout en kruidnoten tot een smeuïge "deegbal".
- Rol er dan 10 dadelballetjes van en rol ze vervolgens door de fijngemalen kruidnoten. Ik doe ze per 4 in een bakje en draai ze dan rond, dan zijn ze op een simpele manier bedekt met de kruidnoten.
- Zet de dadelballetjes in de koelkast voor 10 minuten zodat ze kunnen opstijven. Bewaar de dadelballetjes in de koelkast. De dadelballetjes zijn 4-5 dagen in de koelkast houdbaar.
- TIP: Smelt 1 flinke el Biscoff in de magnetron op 750 watt voor 30 seconden en drizzle voorzichtig met een lepeltje wat extra biscoff eroverheen. TIP: Bestrooi eventueel de dadelballetjes dan ook nog met extra grof zeezout eroverheen voor een spannende smaak.TIP: Ik maak er zelf ook altijd nog een paar met chilivlokken maar dit is een combinatie die niet voor iedereen is weggelegd 🙂
Durf te experimenteren
Een verrassende smaakmaker die deze dadelballetjes nét dat beetje extra geeft, is een topping van grof zeezout. Het zoutige brengt een mooie balans tegen de zoete smaken van de dadels en speculaas. Wees wel gewaarschuwd! Het is lastig om het bij één dadelballetje te laten….zo lekker zijn ze 😊 Durf je helemaal los te gaan? Bestrooi de speculaas dadelballetjes dan niet alleen met grof zeezout maar strooi er ook een beetje chilivlokken overheen.
Speculaas dadelballetjes met Biscoff
Deze speculaas dadelballetjes met Biscoff zijn super eenvoudig te maken, vol van smaak en verslavend lekker! Perfect om tijdens Sinterklaas te serveren maar eerlijk gezegd kan je er het hele jaar door van genieten. Dus sla vooral extra kruidnoten in 😁
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.